У Львові завдяки втручанню депутатів-свободівців вдалося не допустити протистояння між громадою та приватною фірмою

У Львові завдяки втручанню депутатів-свободівців вдалося не допустити протистояння між громадою та приватною фірмою

16.08.13 09:57 0 1128
Завдяки втручанню депутатів-свободівців Львівської міськради вдалось розв'язати конфліктну ситуацію між мешканцями вулиць Болбочана та Тернової і фірмою "Гарантбетон". Згадане підприємство здійснює виробництво бетону і, не маючи жодних дозволів, перевозить його великогабаритним транспортом повз житлові будинки львів'ян, здіймаючи бетонну куряву і гуркіт.

Як розповів депутат Львівської міськради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Сільвестер, мешканці зазначених вулиць 4 місяці били на сполох: декілька разів зверталися до Залізничної районної адміністрації та Державної екологічної інспекції, однак отримували лише відписки. Після цього люди звернулися до народного депутата України Ірини Фаріон. З її ініціативи 30 липня відбулася зустріч депутатів-свободівців Львівської міськради з місцевими мешканцями, під час якої було окреслено можливі шляхи розв'язання проблемної ситуації. Відтак разом із громадою депутати міськради скерували звернення до Залізничної районної адміністрації з вимогою посприяти у встановленні дорожнього знаку, який обмежує рух великогабаритного транспорту.

"По цій дорозі прокладена газова труба високого тиску. Оскільки мешканці проводили газ до будинків власним коштом і вручну викопували траншею, труба пролягає не надто глибоко, тож навантаження багатотонної машини може спричинити непередбачувані наслідки із виникненням надзвичайної ситуації аж до вибуху. З великими зусиллями нам вдалося таки домогтися від міської виконавчої влади розв'язати цю проблему. Здавалося б, навіть таке просте питання – встановлення знаку, який забороняє проїзд великогабаритного транспорту, потребує подолання різних бюрократичних перепон", – розповів свободівець Ігор Сільвестер.

Своєю чергою, як повідомив Назар Павлюк, помічник народного депутата України Ірини Фаріон, 14 серпня відбулося засідання комісії ЛМР з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій було ухвалено рішення про встановлення на згаданих вулицях знаку про заборону проїзду великогабаритного транспорту. "Вважаю, що нам вдалося зробити перші суттєві кроки щодо розв'язання цієї конфліктної ситуації. Якщо ж фірма "Гарантбетон" і надалі ігноруватиме думку місцевих жителів та заборону проїзду, на що вказує відповідний знак, то державтоінспекція має вжити адекватних заходів щодо порушників правил дорожнього руху", – підкреслив Назар Павлюк.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підсумки роботи ...
Наступна новина: Львівщина: Василь ...

КОМЕНТАРІ