У Львівській області цьогоріч за фактом передачі наркотиків засудженим відкрито 35 кримінальних проваджень

У Львівській області цьогоріч за фактом передачі наркотиків засудженим відкрито 35 кримінальних проваджень

16.08.13 11:55 0 991
Впродовж 2013 року засудженим виправних колоній, розташованих на території міста Львова та області, намагались передати наркотичні засоби. Загалом викрито та припинено 35 таких фактів.

Як повідомили в Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Головного управління МВС України у Львівській області, за усіма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ознаками статтей 307 та 309 Кримінального кодексу України. Вага вилучених наркотичних засобів, які намагалися передати особам, що відбувають покарання, становить 141,7 грам.

Інформацію про всі події було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Серед розпочатих цьогоріч кримінальних проваджень, зокрема, 28 - за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 307 КК України, коли у передачах для засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань чи знаходяться у Львівському слідчому ізоляторі, були виявлені та вилучені наркотичні засоби та психотропні речовини, та 3 - за ознаками складу злочину, передбаченого статтею 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Як результат, з незаконного обігу наркотиків вилучено понад 141,7 грам наркозасобів, з них 137,17 грам марихуани, 4,2484 грам – бупренорфіну, 0,2365 грам - метадону.

Останню спробу передачі наркотиків засудженому, львівські правоохоронці викрили 13 серпня поточного року. Так, близько 17.50 години у Сихівський райвідділ міліції з виправної колонії надійшла інформація про те, що під час видачі посилки, яка надійшла від 33-річної жительки Івано-Франківської області на ім’я засудженого, було виявлено наркотичні засоби. Зокрема, у банці з-під клею «ПВА» було виявлено пакетик, всередині якого у фользі знаходився порошок білого кольору. Вказану речовину скерували на експертизу.

Схожі випадки виявляли та припиняли правоохоронці 7 та 9 серпня цього року. Так, 7 серпня у Миколаївському районі Львівської області було викрито спробу передачі засудженому наркотичних засобів, які надіслав 18-річний житель Львова. Молодик заховав заборонену речовину у пачку з-під прального порошку, загорнувши її у фольгу.

А 9 серпня наркотики не дійшли до 29-річного засудженого. В одній з львівських виправних колоній пильні правоохоронці виявили та вилучили фрагменти таблетки білого кольору (субітекс) 0,08 грам, розміщені у чотири пакетики з фольги. Ось такий овочевий салат з наркотичним присмаком приготувала засудженому 23-річна місцева жителька.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віталій Захарченко: ...
Наступна новина: У Севастополі 6-річний син ...

КОМЕНТАРІ