Підприємці зобов’язані мати сертифікати якості продукції, яку реалізовують на ринках Житомирщини

Підприємці зобов’язані мати сертифікати якості продукції, яку реалізовують на ринках Житомирщини

16.08.13 08:30 0 871
Забезпечення населення доступними та якісними продуктами харчування – важлива складова Програми Президента України «Україна для людей», яка поетапно реалізовується у регіонах.

На цьому акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко 15 серпня перед початком наради з питань стану торгівлі та забезпечення якості та безпеки продовольчих товарів на ринках області.

«Цьогоріч температурний режим вищий середніх показників, адже температура повітря перевищує 30°С. Тому наразі представники всіх відповідних служб області, а також фахівці спеціально обладнаних лабораторій при ринках здійснюють посилений контроль щодо продажу продуктів харчування, особливо швидкопсувних. Реалізовуючи товари на наших ринках, підприємці мають обов’язково мати відповідні сертифікати якості продукції», – пояснив заступник очільника області.

Ринки є важливою організаційною складовою розвитку економіки Житомирщини. Ці структури відіграють важливу роль у створенні сприятливих умов для розвитку дрібного бізнесу, а також надання широкого спектру торговельних послуг споживачам. Про це під час наради зауважила директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Зінаїда Янченко. « в містах і районах області діє 54 суб’єкти господарювання, в яких на балансі налічується 62 ринки. Із загальної кількості три ринки належать фізичним особам підприємцям, 26 – системі споживчої кооперації, решта ж – 25 ринків – окремим юридичним особам», – зазначила посадовець. Частка ринків Житомирщини складає 2 % від загальнодержавної кількості. Найбільше ринків – десять – функціонує у місті Житомирі, у Баранівському районі, містах Бердичеві і Новограді-Волинському зосереджено ще по шість ринків, – це близько 50 % всіх ринків в області. За товарною спеціалізацією майже 80% ринків області є товарно-речовими («змішаними»). Разом із тим, у регіоні функціонує близько 2 % продовольчих і 20 % непродовольчих ринків.

Останніми роками відбувається покращення матеріально-технічного забезпечення ринків області. Зокрема минулоріч кількість холодильних установок збільшилася на 12 % і становить на 1400 одиниць. А в містах Житомирі, Бердичеві і Новограді-Волинському ще й розміщені потужні холодильні установки з машинним охолодженням.

Участь в обговоренні брали також голова громадської ради при облдержадміністрації, голова Житомирської обласної асоціації «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк, в. о. начальника головного управління ветеринарної медицини в Житомирській області Ігор Волківський, в. о. заступника начальника управління з організації запобігання надзвичайних ситуацій та цивільного захисту управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Житомирській області Олександр Молодковець, начальник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду головного управління Держсанепідемслужби у Житомирській області Ірина Загородня, начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області Олексій Гаврищук, заступники голів міських рад та райдержадміністрацій, керівники торгових закладів і ринків області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці Міндоходів ...
Наступна новина: Правила безпеки під час ...

КОМЕНТАРІ