В Житомирській області відвідувачі ярмарку-продажу продукції бджільництва зможуть не лише придбати, продегустувати мед, а й отримати фахову консультацію щодо його лікувальних властивостей

В Житомирській області відвідувачі ярмарку-продажу продукції бджільництва зможуть не лише придбати, продегустувати мед, а й отримати фахову консультацію щодо його лікувальних властивостей

16.08.13 08:34 0 863
Здавна відомі цілющі властивості меду та продукції бджільництва. Загальновідомим і визнаним є той факт, що мед легко поєднуються з різними способами і методами лікування дихальних шляхів, виразкової хвороби, захворювань печінки, кровоносних судин, органів виділення, щитовидної залози та інших залоз внутрішньої секреції. Разом із тим продукти бджільництва зміцнюють зір і посилюють імунітет людини. Та чи найголовнішим свідченням на їх користь є те, що мед зміцнює серцевий м’яз, регулює ритм серцевих скорочень, сприяючи нормалізації артеріального тиску (знижує підвищений артеріальний тиск при гіпертонічній хворобі та підвищує знижений при гіпертонії).

Відвідувачі святкового ярмарку-продажу продукції бджільництва, який відбудеться 16 липня на території Житомирського агротехнічного коледжу у рамках заходів із нагоди відзначення професійного свята – Дня пасічника, зможуть не лише придбати, продегустувати мед різних сортів і за цінами виробників придбати продукцію бджільництва, а й отримати фахову консультацію щодо їх лікувальних властивостей.

З метою втілення в місті Житомирі та області ініційованого Президентом України соціального проекту «Профілактика та контроль гіпертонії – запорука здоров’я нації» обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини спільно з обласною та міською організаціями Товариства Червоного Хреста, громадськими організаціями та фірмами-партнерами під час ярмарку здійснюватимуть комплекс інформаційно-консультативних заходів щодо пропаганди здорового способу життя, попередження шкідливих звичок та контролю за фізичним станом здоров’я.

На території Житомирського агротехнологічного коледжу буде встановлено намет з вимірювання артеріального тиску, а у вестибюлі закладу буде облаштовано відповідний медичний пункт. У наметі працюватимуть лікар, медсестра та представник фірми-виробника медичного обладнання (тонометрів, крокомірів, цифрових ваг, приладів для визначення жирових відкладень, приладів-моніторів ключових параметрів тіла).

Проведення супутніх заходів сприятиме формуванню у населення міста Житомира та області світоглядного пріоритету безумовної цінності здоров’я, свідомої потреби у веденні здорового способу життя, розуміння відповідальності за індивідуальне та громадське здоров’я, використання при цьому продукції бджільництва. Крім того, фахівці роз’яснюватимуть для відвідувачів суть ініційованої Президентом України програми щодо здешевлення лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступить координатором пропагандистської кампанії, надасть необхідну методичну допомогу та інформаційні матеріали на безоплатній основі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівщина: обіг роздрібної ...

КОМЕНТАРІ