Із Росією краще вирішувати проблеми через міждержавні структури – Чалий

Із Росією краще вирішувати проблеми через міждержавні структури – Чалий

16.08.13 08:38 0 923
Українська влада могла б активніше використовувати міждержавні структури для врегулювання українсько-російських торгівельних проблем. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав заступник директора з міжнародних питань Центру імені Разумкова Валерій Чалий, коментуючи інформацію про те, що російська митниця заблокувала український експорт. На його думку, уряд відреагував на ситуацію доволі мляво. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«А влада використовує наявні механізми для врегулювання ситуації? Для чого у нас ціла купа структур міжпрезидентських? Для чого у нас ціла міждержавна комісія? Для чого відповідний економічний комітет на чолі з прем’єр-міністрами двох країн? Для чого у нас створені механізми по Митному союзу?», – зауважив Валерій Чалий.

Водночас він наголосив на тому, що розв’язання торгівельних суперечок за допомогою механізмів СОТ розраховане на тривалу, а не короткотермінову перспективу.

14 серпня Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Росії включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ