У Севастополі 6-річний син співробітника міліції врятував 4-річну дитину

У Севастополі 6-річний син співробітника міліції врятував 4-річну дитину

16.08.13 12:19 0 931
Поки майор міліції Андрій Давискиба шукав у Балаклавському районі неповнолітнього, що пішов з дому та не повернувся, його 6-річний син на пляжі рятував 4-річного хлопчика, який впав у воду з пірсу.

Пірс на пляжі - улюблене місце для тих, хто любить половити рибку, і не тільки з вудкою. 4-річний малюк з сачком намагався зловити маленьких рибок, яких в цьому місці особливо багато. Глибина тут сягає близько 2 метрів. Хтось з дорослих, стрибаючи у воду з пірсу, випадково зачепив малюка, і той упав у море. 6-річний Михайло, що стояв поряд інстинктивно стрибнув у воду і, схопивши за руку малюка, що йшов під воду, крикнув: «Тримайся!». Малюк схопився за Мішу, і той став підтягуватися до сходів. Закріпившись за ними, 6-річний рятувальник допоміг дитині піднятися на пірс.

Таким чином, нещасного випадку на пляжі вдалося уникнути. Обидва хлопці були трохи налякані - один пережив стрес, коли впав у море, а його рятівник розповів мамі, що допоміг іншому хлопчикові, пояснюючи подряпини на тілі, які з переляку залишив врятований малюк.

- Куди потім побіг хлопчик, я не бачив, мабуть, до своєї мами. Я теж побіг до мами, у мене боліли спина й живіт там, де хлопчик мене подряпав, коли у воді тримався за мене, - розповідає Михайло.

- Я спостерігала за сином з берега. Він плаває дуже добре, і тому була спокійна, коли він ходив стрибати з пірса у воду. Але дуже злякалася, коли побачила, як Міша намагався дістатися до сходів з вчепившимся за нього малям, - ділиться з нами мама Михайлика. - Звичайно, я пишаюся своїм сином, він не розгубився і допоміг дитині. Мама з хлопчиком до нас не підходили. Я її теж не шукала. Все обійшлося добре, всі залишилися живі, а це найголовніше.

Міша Давискиба виглядає старше свого віку. З ранніх років займається греко-римською боротьбою, спортивними танцями і дуже любить плавати. Його батько, Андрій Миколайович, в.о. начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в м. Севастополі весь вільний від роботи час віддає синові.

На питання про те, чи знає Міша, чим займається його тато, хлопчик відповів: «Він рятує дітей. Тих, хто потрапив у біду або загубився, а ще він їх захищає від злих людей. І я теж, коли виросту, буду допомагати людям».

Сектор зв'язків з громадськістю УМВС України

в м. Севастополі
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Каїрі штурмують будівлю ...

КОМЕНТАРІ