На Сумщині міліціонери вилучили коноплю, якою бабуся утепляла будинок

На Сумщині міліціонери вилучили коноплю, якою бабуся утепляла будинок

16.08.13 13:19 0 903
Правоохоронці встановили, що «конопляний скарб» належав 90-річній бабусі, яка померла кілька років тому. Її будинок спадкоємці продали, а про те, що на горищі покійна зберігала коноплю, вони навіть не знали. Нові власники теж про це не догадувалися, адже лише місяць тому придбали дім. Тому прихід правоохоронців їх дуже здивував

Чутки, що на горищі одного з будинків знаходиться конопля, до міліції почали находити від місцевих жителів.

- Інформацію вирішили перевірити. В зазначеному будинку, на горищі, дійсно зберігалось три мішки коноплі, вага якої у висушеному вигляді складала 22 кілограми. Вилучене направили на дослідження в експертно-криміналістичний центр УМВС, а міліціонери продовжили перевірку, - розповів оперуповноважений ВБНОНу Великописаревського райвідділу міліції Сергій Соболєв.

Прояснити ж ситуацію вдалося завдяки сусідам померлої. Ті розповіли, що бабуся зберігала наркотичну речовину для утеплення будинку, мовляв, в старі часи, коли закону на заборону коноплі не було, так робила більшість. А, враховуючи вік померлої, про те, що конопля в наші дні є наркотиком, старенька могла навіть не знати.

Міліція звертається до громадян та нагадує, що краще не випробовувати долю й не утеплювати будинок наркотичною рослиною. Адже ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», передбачає за такий метод обігріву покарання - позбавлення волі до п’яти років.

СЗГ УМВС України в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Епідемічна ситуація в ...

КОМЕНТАРІ