У Львові міліція викрила цех, де виготовляли алкоголь-фальсифікат

У Львові міліція викрила цех, де виготовляли алкоголь-фальсифікат

16.08.13 14:19 0 1037
Львівські правоохоронці викрили та припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих горілчаних виробів відомих торгових марок.

Як розповів начальник ВБНОН Львівського міськуправління міліції Юрій Василишин, днями була отримана інформація про те, що в одному зі складських приміщень, розташованих у місті Львові, невідомі особи причетні до виготовлення наркотичних засобів.

З метою перевірки цієї інформації, співробітники ВБНОН, отримавши відповідну ухвалу Галицького районного суду міста Львова, провели обшук вказаного вище складського приміщення.

«Під час обшуку наші працівники виявили факт зберігання марок акцизного збору у кількості 16 533 одиниці з явними ознаками підроблення. Ці марки використовували для наклеювання на горловини пляшок з підробленою горілкою (1 503 одиниці), яку тут також виготовляли з метою подальшої реалізації через торгові мережі міста Львова», - розповів Юрій Василишин.

Крім фальсифікованої продукції, співробітники ВБНОН Львова у складському приміщенні застали сімох громадян – працівників цього підпільного закладу. Усі – жителі міста Львова. Вказані особи займалися безпосереднім виготовленням підроблених горілчаних виробів. Варто відзначити, що кожен з працівників виконував чітко відведену йому роль: один відповідав за поставку тари, інший – за її підготовку до заповнення рідиною, ще інший – розводив спирт до «горілчаної» консистенції, а ще один – наклеював на горловини пляшок акцизні марки, тощо.

Серед інших речей, які виявили правоохоронці у приміщенні підпільного складу, були дозатори, корки, клейонка для сортування вже «готових» пляшок з «горілкою».

Про добре налагоджену систему виготовлення й збуту фальсифікату говорить і те, що кожен з працівників цього підпільного складу непогано заробляв. Працюючи у режимі п’ятиденного робочого графіку, кожен з працівників отримував щодня по 150 гривень за виконану роботу. Попередньо встановлено, що середній щомісячний оборот від такого виробництва сягав від 80 тисяч до 100 тисяч гривень!

Також з’ясовано, що зловмисники продавали алкоголь-фальсифікат по 16 гривень за півлітрову пляшку, після чого у торгових мережах міста ставили свої націнки.

На цей час співробітники Слідчого відділу Львівського міського управління міліції вже розпочали кримінальне провадження за ознаками ст.199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Слідчі встановлюють замовників цього підпільного виробництва, а також перелік і місця розташування торгових точок, куди здійснювали реалізацію псевдогорілки.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ