Як вибирати човен з мотором

Як вибирати човен з мотором

16.08.13 00:11 0 2760
Найкраще починати з надувного судна, щоб набратися досвіду.

Човен з мотором з'явився у продажі по відносно недорогій ціні 2-5 тис. Грн. - це моторні човни із пластику й надувні з ПВХ (полвінілхлоріда) з твердим дном. Все більше українців стали урізноманітнити свій відпочинок катанням на воді. Дійсно: облюбував місце на березі річки чи озера, скинув човен на воду - тут тобі і риболовля, і просто катання з вітерцем.

Тим, хто вперше збирається випробувати себе в ролі «флотоводця» і при цьому любить різноманітний відпочинок, найкраще починати з надувного судна, щоб набратися досвіду. Звичайно ж, це має бути не рибацька міні-човник, а хоча б 2,5-3-метрове судно з твердим днищем з рейкової слани і транцевой дошкою на кормі для кріплення двигуна. Можна також купити і пластикову або металеву прогулянкову човен типу «Язь» або «Йорж» приблизно такої ж довжини, але з нею набагато більше проблем. Наприклад, для її перевезення необхідний спеціальний лафет, а для зберігання - місце на ропео (ремонтно-відстійному пункті) або автостоянці, що коштує близько 300 грн. на місяць, причому круглий рік. Надувну ж човен і мотор легко тримати в гаражі, на дачі і навіть на балконі.

ЯКА КРАЩЕ?

НАДУВНА


Переваги

Мала вага, компактність, зручно зберігати
Можна перевозити в багажнику автомобіля, що дозволяє урізноманітнити місця відпочинку

Недоліки

Її треба надувати і здувати, є небезпека проколоти або розрізати балон про притоплену гілку або камінь
Човен не можна тягнути волоком, треба переносити, що незручно поодинці
Плавати можна тільки в світлий час доби, тому що в темряві небезпечно - можна напоротися на топляк або камінь і пробити борт

ПЛАСТИК, МЕТАЛ


Переваги

Не боїться ударів об каміння, гілки, можна тягти волоком
За наявності сигнальних вогнів і прожектори дозволено плавати і в темряві

Недоліки

Потрібні місце для зберігання, причіп для транспортування
У порівнянні з надувний має велику вагу і габарити (її не можна здути і скласти)

Електромотор

Окремо варто згадати про електромоторах для човнів, що працюють від акумулятора. Зауважимо: звичайний автомобільний не годиться, його заряду вистачить максимум на годину ходу, необхідний спеціальний, призначений для човнових електродвигунів. Коштує такий комплект близько 5000 грн. (Мотор - 2200, акумулятор - 1500, зарядний пристрій - 1200). Головні недоліки електромоторів - мала потужність, до 2 л. с, яка не дозволяє човні плисти швидше 7-8 км / год і велику вагу акумулятора -. 24-36 кг. Переваги - безшумність, простота експлуатації і відсутність витрат на паливо. Тому вони годяться для невеликих прогулянок і ідеальні при рибної ловлі на спінінг на живця або блешню.

Джерело: http://lodochka.com.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ