Голівудська Алея слави

Голівудська Алея слави

16.08.13 11:15 0 1869
Алея слави - це те місце на Голлівудському бульварі, де бажали б залишити свої відбитки практично всі зірки Голлівуду. На даний момент це пощастило зробити вже більш ніж 2600 людям, які залишили в прямому і переносному сенсі свій слід у мистецтві. Кожен місяць зірок на Алеї слави стає на дві більше.

А народилася ця незвичайна традиція в 50-і рр.. двадцятого століття, так як в цей час мерія Міста ангелів затвердила ідею Є. М. Стюарта, волонтера Торгової палати Голлівуду, про створення місця, де будуть вило-дружини зірки на честь самих-самих улюблених глядачами акторів і режисерів. Сама думка, можливо, зародилася у Стюарта завдяки Hollywood Hotel, стеля якого якраз прикрашали зірки.

Проект виявився дуже суперечливим, тому що під час розробки навколо нього розбушувалися неабиякі пристрасті. Найбільший предмет суперечок становив питання: а чиї зірки будуть красуватися на алеї? Від шести осіб список кандидатів зріс до 130 і весь час коректувався. Наприклад, Чарлі Чаплін був на якомусь етапі викреслять, на це негативно відреагували члени його сім'ї.

У 1958 заклали першу партію - 6 зірок, а офіційно Алея слави відкрилася 9 лютого в 1960 році під час відкриття зірки оскароносної Джоан Вудворд.

За 50 років після цього на Алеї зірок збільшилася до 2600 і більше, туди потрапляють ті, хто зробив внесок у розвиток кіноінду-стрії, телебачення, звукозапису, радіо, театру. Залежно від того, в якій області працює нагороджуваний, на його зірку ставиться емблема. Хоча у когось (як, на-приклад, кантрі-співака, актора, ведучого Джина Онтрі) п'ять емблем. А у Діснейленду взагалі власний символ. У цілому ж тут «лежать» зірки самих різних людей, наприклад, Томаса Едісона, винахідника, або Джонні Гранта - мера Голлівуду, або сімейки Сімпсон - мультяшних героїв.

Невеликий огляд Голлівудської Алеї Слави можна прочитати здесь, на сайті крім статей також є колонка новин кіно.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Внаслідок вибуху в Багдаді ...

КОМЕНТАРІ