В Закарпатській області опубліковані закони, які врегулювали правову базу для Міндоходів

В Закарпатській області опубліковані закони, які врегулювали правову базу для Міндоходів

16.08.13 13:26 0 934
Верховна рада внесла зміни до Податкового і Митного кодексів, а також низки законів. Відтак, створено умови для ефективної реалізації податкової та митної політики в державі, у зв’язку зі створенням на базі Державної податкової служби України та Державної митної служби Міністерства доходів і зборів України.

Зокрема, Законом України №404-VII внесені відповідні зміни до Податкового Кодексу, де визначено законодавчі умови функціонування єдиної загальної системи адміністрування податків під проводом уповноваженого центрального органу виконавчої влади – Міністерства доходів і зборів. У чинній системі податкового адміністрування замість податкових органів з’являються органи доходів і зборів.

До повноважень Міністерства документ відносить формування та реалізацію державної податкової та митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів, єдиного внеску, а також боротьбу з правопорушеннями у цих сферах.

Закон № 405-VII вносить відповідні зміни до Митного Кодексу. Замість «митних органів» вживатимуться терміни «органи доходів і зборів» та «митниці (митні пости)». Крім того, впроваджується уніфікація служби в органах доходів і зборів – податківці та митники будуть однаково здійснювати проходження державної служби, матимуть одну процедуру присвоєння звань, а також однаковий рівень правового та соціального захисту. При цьому, законом не змінено процедури митного контролю та митного оформлення товарів, адміністрування митних платежів, а також порядку та способів боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

Нарешті, законом № 406-VII внесено зміни до 118 законодавчих актів, якими так чи інакше регулюється участь у правовідносинах органів державної податкової та митної служб. Відповідно, в цих законах тепер фігуруватимуть органи доходів і зборів. Також цей документ передбачає, що функції адміністрування єдиного соціального внеску відтепер покладаються на Міністерство доходів і зборів. При цьому, законом не передбачається зміна суті унормованих на правовідносин.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ