На Хмельниччині забезпечення соціальних гарантій кожній людині

На Хмельниччині забезпечення соціальних гарантій кожній людині

16.08.13 13:15 0 990
Проблематика соціальної сфери стала предметом розгляду колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, що відбулася 15 серпня. У роботі колегії взяв участь перший заступник голови адміністрації Вадим Гаврішко. Підводячи підсумки роботи за 6 місяців цього року у контексті забезпеченні права на працю, акцентовано на тому, що станом на 1 липня поточного року графік погашення заборгованості в області виконано. Борг із заробітної плати, у порівнянні до початку року, зменшився на 3 млн. гривень. Суттєво зменшилися борги на економічно активних підприємствах.

Йшлося й про роботу органів соціального захисту населення, служб у справах дітей, центрів зайнятості, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді по реалізації соціальних ініціатив Президента України протягом І півріччя 2013 року.

“Кожна людина, яка своєчасно звернулася до органів соціального захисту забезпечена за потребою усіма видами соціальних допомог,- наголосила директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська, - проте, на контролі реалізація сімейної політики, соціальні працівники спільно з колегами із центрів, служб у справах дітей мають проводити роботу у напрямку використання цих допомог та з’ясування обставин життя дітей, забезпечення їх потреб”. Соціальні ініціативи Президента спрямовані на захист кожної дитини, її проживання у родині, забезпечення соціально-побутових умов, що сприятимуть розвитку. Також потребують уваги та турботи люди із вадами психічного розвитку. Державна допомога особам, які здійснювали догляд за інвалідами 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу становила 10% прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тепер вона зросла до рівня мінімальної заробітної плати. Підтримка державою сімей, де є психічно хворі люди, - це правильний підхід соціально відповідальної держави до забезпечення прав людей з обмеженими можливостями.

В області серйозно займаються питаннями виведення з «тіні» заробітної плати та зайнятості населення. Насамперед акцентовано на інформаційно-роз’яснювальній роботі серед населення, адже кожна людина має знати на що вона погоджується, йдучи працювати без офіційного оформлення документів. Враховуючи, що значна частина населення продовжує отримувати платню в «конвертах» на місцях необхідно забезпечити належний діалог між владою та бізнесом, а також забезпечити ефективну діяльність та координацію дій між членами робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Йшлося й про необхідність посилити роботу з роботодавцями щодо можливості отримання компенсації єдиного соціального внеску за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, оскільки це є дієвим інструментом щодо легалізації трудових відносин, сприяння створенню нових робочих місць, а також, працевлаштування безробітної молоді, у тому числі на перше робоче місце.

На засіданні звернули увагу на роботу місцевих комітетів доступності щодо забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового та громадського призначення, особливо в частині здійснення контролю по облаштуванню доступності до діючих установ, підпорядкованих органам праці та соціального захисту населення, районних та міських громадських організацій інвалідів, місць загального користування, відповідно до вимог державних будівельних норм.

Підсумовуючи зустріч, перший заступник голови адміністрації В. Гаврішко наголосив, що від чіткої спільної роботи органів соціального захисту населення, служб у справах дітей, центрів зайнятості, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залежить реалізація мети їх роботи – поліпшення добробуту жителів Хмельниччини.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі оновлення ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ