На Хмельниччині працівники Міндоходів Кам’янеччини відстоюють гідну працю для усіх краян

На Хмельниччині працівники Міндоходів Кам’янеччини відстоюють гідну працю для усіх краян

16.08.13 13:00 0 979
Питання нетипових форм зайнятості є прямим наслідком проблеми тіньової зайнятості населення. І саме тому одним із актуальних і проблемних питань Кам’янець-Подільської об’єднаної податкової інспекції є легалізація заробітної плати та тіньової зайнятості населення.

Як зазначає начальник Кам’янець-Подільської ОДПІ Ігор Бєлко, нині окремі роботодавці доволі віртуозно намагаються уникнути повного оформлення найманих працівників. З’явилися нові форми зайнятості.

«Одна з новітніх форм – аутсорсинг, тобто залучення на підприємство працівників з іншої компанії. Їм передають низку функцій, а своїх людей які виконували таку роботу раніше, скорочують, адже залученим можна менше платити. Інша форма – гнучка зайнятість: дистанційна робота, неповний робочий час, строкові трудові договори та робота в дома. І нарешті – приховані трудові відносини. Роботодавець маскує їх під інший вид правових відносин. Саме у таких випадках не обійтись втручання контролюючих органів, які повинні захистити інтереси працівників», – розповідає Ігор Бєлко.

Саме тому працівники відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів з фізичних осіб Кам’янець-Подільської ОДПІ, постійно проводять комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з виплатами заробітної плати «в конвертах».

Перевірки проводяться із залученням підрозділів УВС, Міністерства праці та соціальної політики, Пенсійного фонду, Держпідприємництва, Держнагляду, виконавчої служби та інших державних відомств і установ. Системно проводиться індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств та фізичними особами – підприємцями.

Так, з початку року проведена індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками 139-ти підприємств та по 35-ти фізичним особам – підприємцями, які виплачують заробітну плату нижче мінімального розміру, щодо виплати відповідного розміру заробітної плати та сплати податку на доходи фізичних осіб до бюджету. За результатами проведеної роботи 113 підприємств та 5 фізичних осіб – підприємців підвищили рівень виплати заробітної плати, додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб в сумі 34 тисячі гривень.

Поряд з цим, за січень - липень поточного року проведено 13 перевірок суб’єктів господарювання юридичних осіб по питанню повноти обчислення та своєчасності внесення до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб, своєчасності подання довідок форми №1ДФ. За результатами проведених перевірок донараховано майже два мільйони податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведених фактичних перевірок та обстежень у січні - липні 2013 року виявлено 61 фізичну особу, праця яких використовувалась суб’єктами господарювання без укладання трудових угод. Залучено до державної реєстрації 33 особи.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Агентство національної ...
Наступна новина: У дворику Чернівецької ...

КОМЕНТАРІ