«Усі інвестпропозиції щодо будівництва ГЕС на річках Львівщини мають бути узгоджені із Схемою комплексного протипаводкового захисту території», – В. Шемчук

«Усі інвестпропозиції щодо будівництва ГЕС на річках Львівщини мають бути узгоджені із Схемою комплексного протипаводкового захисту території», – В. Шемчук

16.08.13 13:14 0 913
Під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука відбулася нарада з питання сучасного стану об’єктів незавершеного будівництва протипаводкових споруд на р. Стрий в межах земель Довжанської сільської ради біля с. Довге Дрогобицького району.

Під час наради розглянули низку пропозицій щодо подальшого використання наявних споруд біля с. Довге. Як зазначив голова ОДА, в рамках реалізації проекту з будівництва ГЕС, Львівщина отримає кілька пріоритетів.

«Насамперед, із запуском електростанцій збільшаться обсяги виготовлення електроенергії, по-друге, це реалізація додаткових протипаводкових заходів на Львівщині і, по-третє, це сприятиме розвитку рекреаційних зон», – сказав Віктор Шемчук.

Однак очільник області наголосив, що важливо аби проект, який запропонував інвестор щодо будівництва ГЕС, був узгоджений із Схемою комплексного протипаводкового захисту території, що реалізовується на Львівщині.

Окрім того, як зазначалось під час наради, важливою складовою кожної з пропозицій має бути чітке обґрунтування перспективи функціонування гідроспоруд та їх вплив на довкілля.

За результатами наради спеціалістам профільних департаментів запропоновано більш детально вивчити питання, зокрема, щодо підготовки пропозицій з подальшого використання території запроектованого протипаводкового об’єкту для виробничого, протипаводкового призначення, а також для створення сучасних рекреаційних зон для організації літнього та зимового відпочинку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі оновлення ...

КОМЕНТАРІ