У Львівській області буський районний терцентр соціального обслуговування цьогоріч надав послуги для 2500 мешканців

У Львівській області буський районний терцентр соціального обслуговування цьогоріч надав послуги для 2500 мешканців

16.08.13 13:09 0 891
Одним з кращих в області із надання соціальних послуг непрацездатним громадянам у стаціонарних умовах є Буський районний територіальний центр соціального обслуговування, який працює вже 20 років.

Лише цьогоріч соціальні послуги районного центру отримали понад 2500 громадян. В терцентрі функціонують 4 відділення з обслуговування непрацездатних громадян – соціальної допомоги вдома, організації надання грошової та натуральної допомоги, соціально побутової адаптації та стаціонарне для постійного проживання.

Характерною особливістю Буського терцентру є добре організоване підсобне господарство, в підпорядкуванні якого 18,5 га орної землі. Також працівники господарства займаються вирощуванням та розведенням великої рогатої худоби. Відтак, соціальний центр повністю забезпечує себе молочними продуктами, картоплею та іншими овочами та понад 50% м’ясної продукції.

Підопічні терцентру отримують послуги з прання білизни, швеї, перукаря та якісні соціально-медичні послуги. Мешканці стаціонару забезпечені чотириразовим харчуванням із врахуванням віку та стану здоров’я.

Для духовних потреб на території стаціонарного відділення збудовано каплицю-храм.

Нагадаємо, соціальні послуги пенсіонерам та інвалідам в області надають 28 територіальних центрів соціального обслуговування, в складі яких: 45 відділень соціальної допомоги вдома, 22 відділення соціально-побутової адаптації, 14 відділень соціально-медичних послуг, 9 стаціонарних відділень для постійного проживання та 26 відділень організації надання грошової та натуральної допомоги.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині: спрощення ...
Наступна новина: На матч з "Чорноморцем" ...

КОМЕНТАРІ