У Львівській області платникам податків – про податкове законодавство

У Львівській області платникам податків – про податкове законодавство

16.08.13 13:28 0 1048
Спеціалістами ДПІ у м.Червонограді Головного управління Міндоходів у Львівській області проведено семінар для платників податків-фізичних осіб, під час якого розглядались питання подання податкової звітності в електронному вигляді, застосування норм податкового законодавства щодо збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Було акцентовано увагу на функціонуванні сервісів Міністерства доходів і зборів України, новинок законодавства. Платники податків мали змогу отримати відповіді на запитання, зокрема:

Чи потрібно подавати платнику податків розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, якщо у звітному періоді не було реалізації алкогольних напоїв?

Відповідно до п.49.2 ст.49 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний за кожний встановлений звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Чи нараховують і сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства платники єдиного податку?

Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності із збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства (пп.297.1.6 п.297.1 ст.297 Податкового кодексу України).

В який термін необхідно подати заяву для відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів?

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до органу державної податкової служби заяву (пп.298.2.1 п.298.2 ст.298 Податкового кодексу України).

Як визначається дохід, виражений в іноземній валюті, отриманий платником єдиного податку?

Дохід, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу (п.292.5 ст.292 Податкового кодексу України).

Чи надається податкова соціальна пільга в місяці звільнення працівника з роботи?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ