Львівські правоохоронці закликають неповнолітніх бути обачними та обережними під час літніх канікул

Львівські правоохоронці закликають неповнолітніх бути обачними та обережними під час літніх канікул

16.08.13 13:44 0 925
З метою належного проведення безпечного дозвілля під час літніх канікул, за кожним оздоровчим закладом (табором), розташованим на території Львівської області, закріплено відповідального працівника органів внутрішніх справ.

За період літніх канікул на Львівщині у дитячих таборах проведено 130 лекцій та бесід на правову тематику щодо здорового способу життя, недопущення вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Особливу увагу правоохоронці відвели тематиці щодо протидії вживанню наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Також за вказаний період охоронці правопорядку у таборах провели 299 спортивних та культурно масових заходів, до яких було залучено 3 401 дитину.

Крім того, за ініціативи керівництва Сектору кримінальної міліції у справах дітей та Відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області у дитячих оздоровчих таборах «Зелений гай» і «Світанок», які розташовані у Дрогобицькому районі, було проведено акцію «Міліція – для дітей!». Під час заходу дітям розповіли про здоровий спосіб життя, про безпечну поведінку під час літнього відпочинку, зокрема, біля водоймищ, тощо. Крім того, маленькі відпочивальники мали можливість побачити вправність представників спецпідрозділу міліції «Беркут», а також взяти участь у вікторині, яку для них підготували представники Державної автомобільної інспекції.

Під час проведення профілактичних заходів працівники підрозділів Кримінальної міліції у справах дітей перевірили 288 неповнолітніх, котрі перебувають на обліках в органах внутрішніх справ та з якими постійно проводиться профілактично-роз’яснювальна робота.

Разом з тим, посилено контроль за безпекою перевезень груп дітей до місць оздоровлення, відпочинку та у зворотному напрямку, зокрема, під час екскурсій. Всього з початку літа здійснено 24 супроводи автобусів з дітьми, яких перевозили до санаторіїв для оздоровлення, а також здійснено 3 екскурсійних супроводи дітей. Загалом супроводжено 64 автобуси, в яких було перевезено 2830 дітей.

З метою забезпечення безпеки дітей, які відпочивають у таборах, силами працівників міліції спільно з громадськістю проведено близько 120 рейдів з охорони громадського порядку, під час яких вживаються заходи з недопущення проявів жебракування серед дітей на територіях населених пунктів, вокзалах і поїздах. Відтак, фактів жебракування серед дітей - не допущено.

Задля виявлення і документування фактів продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів у закладах торгівлі, особливо тих, які розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку, здійснюється їх перевірка. У разі встановлення таких випадків, уживаються відповідні заходи щодо призупинення діяльності та позбавлення ліцензій на право торгівлі зазначеною групою товарів і притягнення правопорушників до відповідальності. Загалом з початку літа 2013-го до адміністративної відповідальності притягнуто 88 осіб, які вчинили адміністративне правопорушення за ознаками частини 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами).

За час проведення вищезазначених заходів, працівники КМСД притягнули до відповідальності п’ятьох посадових осіб, зокрема, - за порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Начальник карного розшуку ...

КОМЕНТАРІ