На Рівненщині: спрощення умов ведення бізнесу сприяло збільшенню надходжень до бюджету єдиного податку

На Рівненщині: спрощення умов ведення бізнесу сприяло збільшенню надходжень до бюджету єдиного податку

16.08.13 13:08 0 938
В області успішно працюють та сплачують єдиний податок 25890 фізичних осіб-підприємців. Кількість підприємств - юридичних осіб, що перебувають на спрощеній системі оподаткування цього року зросла майже на півтисячі і склала 3706 одиниць.

За січень - липень ними сплачено до бюджету 67,5 млн. грн. єдиного податку, що на 21,6 млн. грн. перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

Найбільша кількість підприємств - «спрощенців» (91,6 відс.) застосовують ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків від доходу, лише 8,3 відс. - трьохвідсоткову ставку. Серед фізичних осіб - підприємців наймасовішою є друга група, платники якої сплачують податок за ставками, що затверджені органами місцевого самоврядування.

Запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу, реєстрація „спрощенців” платниками ПДВ, - дозволили створити рівні конкурентні умови з суб’єктами господарювання, що працюють на загальній системі оподаткування та позитивно вплинули на кількість платників, що обирають спрощену систему оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень в Чернівцях ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ