Майже утричі зменшилась кількість документальних планових перевірок івано-франківських платників податків

Майже утричі зменшилась кількість документальних планових перевірок івано-франківських платників податків

16.08.13 18:06 0 921
За сім місяців поточного року працівниками міської ДПІ проведено 17 планових документальних перевірок, тобто у 2,8 разів менше аніж у минулому році. Торік за цей період проведено 47 перевірок.
Відтак, зниження кількості планових перевірок не позначилося на їх результативності. Зокрема, за матеріалами таких перевірок у 2013 році суб‘єктам господарювання нараховано податків та штрафних санкцій на загальну суму 29,4 млн.грн., а у 2012 році – 23,4 млн.грн., тобто на 6 млн.грн. більше. Відповідно збільшились і надходження до бюджетів усіх рівнів. У 2013 році надійшло 9,8 млн.грн., у 2012 році – 4,7 млн.грн.
За словами заступника начальника Івано-Франківської ДПІ Наталії Тимків таких показників вдалося досягти в результаті запровадження Податковим кодексом ризикоорієнтованої системи відбору платників для проведення планових перевірок. Така система відбору дозволяє мінімізувати втручання у легальний бізнес сумлінних платників податків. Міндоходівці зосереджують свою увагу на ризикових суб’єктах господарювання, які ухиляються від сплати податків.



Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Формуємо податкове ...
Наступна новина: У Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ