Про порядок включення до оподаткованого доходу єдиноподатника вартості майна та коштів, внесених до статутного фоду, при виході одного з засновників підприємства із засновницького складу

Про порядок включення до оподаткованого доходу єдиноподатника вартості майна та коштів, внесених до статутного фоду, при виході одного з засновників підприємства із засновницького складу

16.08.13 18:41 0 992
Податковим кодексом України визначено, що доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі.
До суми доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг).
Передача основних засобів засновникам юридичної особи – платника єдиного податку при виході їх із засновницького складу замість грошового внеску до статутного фонду, прирівнюється до продажу основних засобів.
При продажу основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.
Об’єкт оподаткування у платника єдиного податку – юридичної особи не виникає, якщо вартість основних засобів дорівнює або вища вартості внеску в грошовій формі до статутного фонду юридичної особи.
У разі якщо вартість основних засобів є нижчою вартості внеску до статутного фонду, то частину внеску засновника, яка залишається неповерненою, у разі його виходу із засновницького складу, юридична особа – платник єдиного податку повинна включити до складу доходу.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним
відділом ДПІ у м. Івано-Франківську
Головного управління Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ