Творчі колективи Палацу культури м.Луцька презентували за кордоном національне мистецтво

Творчі колективи Палацу культури м.Луцька презентували за кордоном національне мистецтво

17.08.13 10:44 0 930
Творчі колективи Палацу культури м.Луцька - ансамблі танцю «Волинянка» і «Волиняночка» нещодавно повернулися з-за кордону, де презентували національне мистецтво.

З-поміж 70 колективів та окремих виконавців, які зібралися на фестивалі-конкурсі «Музи 2013» в місті Созополь (Болгарія), ансамбль «Волиняночка» здобув Гран-прі фестивалю та перше місце в номінації «народна хореографія». Поза виступами на фестивалі учасники колективу відпочивали на морі та мали можливість оглянути історичні місця м.Созополя.

Ансамбль «Волинянка» представляв Україну на 3-х міжнародних фестивалях фольклору у Польщі.

Окрім традиційної танцювальної програми на фестивалі «Єврофольк-Замосць» колектив презентував національні забави з дітьми. Шквал овацій, вигуки «Браво!» супроводжували учасників «Волинянки» впродовж усіх фестивальних виступів, а учасник колективу Богдан Киричук отримав титул «Віце-містер фестивалю».

Чотири сольних годинних концерти ансамблю «Волинянка» відбулися в рамках ХVIII міжнародних Ольштинських днів фольклору «Вармія-2013». Колектив отримав золотий кубок на конкурсі національних забав та спеціальний диплом від глядачів, які відзначили «Волинянку» як «винятковий, особливий колектив». У польському інтернет–виданні «ORIENTACJA.PL» зазначено, що «Україна була неперевершеною».

Ансамбль «Волинянка» взяв участь і у найбільшому та найдавнішому фольклорному фестивалі Європи, яким є «Тиждень культури Бескідської». Цього року фестиваль відзначав 50-ліття. Участь у заході взяло понад сто колективів з різних країн світу. Окрім концертних виступів на фестивальних майданчиках ансамбль «Волинянка» долучився до конкурсу, де виступ оцінювався міжнародною художньою радою з числа експертів національних відділів Міжнародної ради фестивалів фольклору (CIOFF) Польщі, Румунії, Словенії, Австрії, Мексики та України. За умовами конкурсу серед учасників визначався володар Гран-прі та вручалося шість спеціальних нагород. Приємно, що Україна, вперше за 19 років участі творчих колективів з різних регіонів у цьому конкурсі - серед переможців. «Волинянки» здобула нагороду «За представлення фрагментів волинського весілля та оригінальні танці».

Зичимо учасникам «Волинянки» і «Волиняночки» та керівникам колективів Олені Козачук і заслуженому працівникові України Олегу Козачуку нових творчих здобутків!

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: «Спрощенці» Хмельниччини ...

КОМЕНТАРІ