Луцька ОДПІ: Сума автоматично відшкодованого ПДВ зросла в 1,5 раза

Луцька ОДПІ: Сума автоматично відшкодованого ПДВ зросла в 1,5 раза

17.08.13 11:14 0 903
За сім місяців 2013 року в Луцькій ОДПІ підприємствам повернуто 211,8 мільйонів гривень податку на додану вартість, з яких 103,3 мільйона гривень – в автоматичному режимі. Це на 36,9 мільйонів гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Про це повідомили в координаційно-моніторинговому управлінні Луцької ОДПІ.

«Автоматичне відшкодування значно підвищує конкурентоздатність підприємств, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю, і тому ми очікуємо, що кількість підприємств, які претендують на відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі значно збільшиться. Хоча для багатьох платників механізм такого відшкодування залишається недоступним через низький рівень заробітної плати», – прокоментувала начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій Луцької ОДПІ Галина Куньчик.

В Луцькій інспекції Міндоходів зазначили що, відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 раза.

Довідково: Щоб отримати право на автоматичне бюджетне відшкодування податку на додану вартсть, платники повинні бути включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, не перебувати у судових процедурах банкрутства, не мати податкового боргу тощо. З повним переліком вимог щодо платників, які мають право на отримання відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, можна ознайомитися у Податковому кодексі України п. 200.19 ст. 200.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Названо імена нових ...

КОМЕНТАРІ