Бізнес-актив Хмельниччини позитивно оцінив останні ініціативи Міндоходів

Бізнес-актив Хмельниччини позитивно оцінив останні ініціативи Міндоходів

17.08.13 10:26 0 838
На думку керівників промислових підприємств краю, запровадження фінансових векселів, закон про трансфертне ціноутворення, масштабна ініціатива Міністерства доходів та зборів України в межах пакету заходів з перегляду ключових норм податкового законодавства сприятимуть розвитку соціально активного бізнесу.

Приводом для ознайомлення представників великого та середнього бізнесу, громадського активу стало чергове розширене засідання правління Союзу промисловців та підприємців та об‘єднання організацій роботодавців Хмельницької області. Очолює ці впливові громадські інституції відомий відомий виробничник Іван Дунець, який до речі, опікується і таким представницький органом регіонального представництва Міндоходів як громадська рада.

Тож про останні новозміни до Податкового кодексу та ініціативи Міністерства доходів і зборів України учасникам поважного зібрання розповів перший заступник начальника Головного управління Міндоходів в області Вододимир Михайлюк.

Пожвавлений інтерес та запитання викликала інформація щодо прийнятого парламентом закону про трансфертне ціноутворення, який має стати ефективним механізмом протидії неконтрольованому виведенню капіталів до офшорних зон та низькоподаткових юрисдикцій. А також останню масштабної ініціатив Міндоходів в межах пакету заходів з перегляду ключових норм податкового законодавства. Зокрема, пропозиції Міністерства з 2014 року знизити ставку податку на додану вартість з 20 до 9 відсотків.

Окрім цього Міністерство доходів та зборів України пропонує зменшити ставку єдиного соціального внеску до 18 відсотків, а податок на доходи фізосіб диференціювати залежно від суми заробітку.

«Ці пропозиції можуть набрати чинності з 2014 року. Це важливо з точки зору як зменшення навантаження на бізнес, так і легалізації фонду заробітної плати. Детінізація зарплат призведе до збільшення бази оподаткування і, відповідно, до зростання надходжень до бюджету», зазначив Володимир Михайлюк.

Для того, щоб підкріпити ділом реалізацію ініціатив Міндоходів учасники «круглого столу» внесли пропозицію про те, що їх у Верховній Раді України передусім мають реалізувати учасники між фракційного об‘єднання «Хмельниччина».

Що стосується Хмельниччини, то цього разу громадські активісти та члени директорського корпусу місцем проведення заходу обрали територію села Святець Теофіпольського району, де успішно працює сільськогосподарське товариство з однойменною назвою.

Більше десяти років керує товариством «Святець» його директор Василь Мастій – досвідчений господарник і меценат, справжній професіонал своєї справи, який зумів зберегти і примножити хліборобську ниву. Не випадково саме Василю Васильовичу доручили очолити обласну Асоціацію сільгоспвиробників.

Є тут школи і дитсадок, сучасна червоно хресна лікарня. З року в рік тут збирають високі врожаї. У день нашого приїзду в селище сільчани відправляли, як вони не без гордості кажуть, «святецький ячмінь» для виробництва пива на «Оболоні».

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ