Голова ОДА відкрив перший дитячий будинок сімейного типу на Львівщині

Голова ОДА відкрив перший дитячий будинок сімейного типу на Львівщині

17.08.13 11:40 0 927
16 серпня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук взяв участь в урочистому відкритті дитячого будинку сімейного типу у місті Буськ, та, з нагоди новосілля, подарував родині побутову техніку.

« вкрай важливо, аби діти, котрі позбавлені батьківського піклування, отримували повноцінне виховання у родинному колі, – зазначив В.Шемчук. – Найближчим часом ми робитимемо усе, аби із року в рік якомога менше діток залишалися у інтернатах. на Львівщині ми відкрили перший запланований дитячий будинок сімейного типу. Загалом до кінця цього року повинні здати в експлуатацію 6 таких проектів», – сказав у вітальному слові очільник області.

За словами В. Шемчука, побутові умови, в яких проживатимуть діти у нових родинах, дуже важливі. Проте найбільше уваги слід приділити створенню домашнього затишку та родинної атмосфери у цьому будинку.

«Питання достойного виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних родинах – першочергові завдання, які перед нами ставить Президент України та Уряд. Саме тому важливо, аби сім’ї зголошувалися приймати у свої родини дітей-сиріт», – наголосив голова ОДА.

Зазначимо, що ДБСТ утворено на базі родини Севрук Н.А. та Севрук В.Г., у яких вже є троє своїх і чотири прийомних дитини, за адресою: м. Буськ, вул. Шкільна, 28. Упродовж року на спільне проживання та виховання в цю сім’ю буде влаштовано ще від 1 до 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Варто також відзначити, що сім’я Севруків пройшла курс підготовки прийомних батьків та батьків – вихователів у Львівському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, і отримала рекомендацію щодо включення до банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Зі свого боку родина Севруків подякувала керівництву області за підтримку у створенні належних побутових умов для дітей, а також запевнила, що сумлінно виконуватиме свої батьківські обов’язки.

Віктор Шемчук також наголосив, що наступним проектом , який заплановано відкрити на Львівщині, є дитячий будинок сімейного типу у селі Домажир: «Це якісно новий рівень у підході до будівництва ДБСТ, зведений за спеціальним проектом із полегшених конструкцій», – заявив В.Шемчук.

Більше фото тут http://loda.gov.ua/fotohalereji/hromadski-zahody?album=4&gallery=95

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі управління ...
Наступна новина: На Тернопіллі міський ...

КОМЕНТАРІ