На Житомирщині реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

На Житомирщині реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою

17.08.13 10:40 0 845
Cьогодні весь світ визначає артеріальну гіпертензію як соціальну проблему, яка впливає на здоров’я суспільства і тривалість життя громадян. Україна не є винятком, тому що рівень поширеності цього захворювання та смертності від нього в країні досить високий. Щорічно захворювання виявляють у 1 млн. українців, чому сприяє наявність високого артеріального тиску, що суттєво підвищує захворюваність на ішемічну хворобу серця та інсульт, а також на серцеву та ниркову недостатність.

16 серпня 2013 року в актовому залі Житомирської обласної клінічної лікарні ім..О.Ф. Гербачевського відбулася нарада з питання „Реалізація пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою”. У нараді взяли участь головний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «терапія» Василь Нетяженко, начальник управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України Людмила Конашевич, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, керівник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбарс, а також спеціалісти, головні лікарі та начальники відділів охорони здоров’я райдержадміністрацій.

«Метою проведення наради є співпраця керівників підприємств фармацевтичних закладів з органами влади у впровадженні регулювання цін на лікарські засоби, що допоможе забезпечити населення району необхідними ліками, адже здоров’я громадян є пріоритетом органів влади, - зазначив керівник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбарс. - Також допоможе забезпечити повноцінне лікування хворих на гіпертонічну хворобу, особливо соціально незахищених категорій населення району».

Поширеність серцево-судинних захворювань по Житомирській області на становить 46253,8 % на 100 тис. населення. В реалізації пілотного проекту приймають участь 487 закладів охорони здоров’я. Задіяно 623 лікарів, також укладено угоди між розпорядником та аптечною мережею про співпрацю з 96 суб’єктами господарювання, які налічують 404 аптечних заклади.

У 2013 році на реалізацію Пілотного проекту на Житомирську область було виділено 5064,3 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ