Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» зустрічали гостей-вогнеборців

Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» зустрічали гостей-вогнеборців

17.08.13 11:00 0 974
Зранку 16 серпня у дитячому оздоровчому закладі «Лісовий берег» при Житомирському обласному медичному центрі вертебрології і реабілітації для дітей, які там відпочивають, відбувся черговий захід – День цивільного захисту. Подібні заходи проводять тут кожної зміни для формування у дітей навичок безпечної поведінки та вивчення основ безпеки життєдіяльності. Цього разу у акції взяли участь 745 дітей.

Протягом двох годин діти мали змогу завдяки бійцям ДСНС, які завітали до них у гості, відчути себе справжніми рятувальниками. Розпочався захід із навчальної евакуації. Під час неї усіх, хто відпочивав у закладі, було виведено за межі табору. Вихователі загонів організовано, колонами виводили дітей до встановленої точки збору.

Після цього усіх присутніх запросили до актової зали Житомирського обласного медичного центру вертебрології і реабілітації. Там рятувальники провели навчальні бесіди з дітлахами щодо безпечного поводження в побуті та на вулиці. Підлітки уважно слухали доповідача та задавали запитання. Інспектор ДСНС у свою чергу також згадав про своє дитинство та поділився зі слухачами повчальними історіями із власного життя. Багато вражень у присутніх викликав фільм, який представники ДСНС представили для ознайомлення дітей із повсякденним життям рятувальників.

По закінченню зустрічі всі бажаючі мали змогу одягнути пожежне обмундирування, потримати в руках спорядження, посидіти за кермом пожежного автомобіля та, звичайно, сфотографуватися на згадку. Крім того, з рук вогнеборців вони отримали інформаційні листівки, які розповідали про те, як варто себе поводити у лісі та на воді. В той же час, діти не переставали спілкуватися з гостями. Коли дітей запитали «Хто хоче стати рятувальником?», то чимало дітлахів охоче вигукнули «Я!». Особливо дівчатка. Після побаченого вони стали ще більше поважати людей, які, ризикуючи власним життям, рятують його іншим.

Вихователі та відпочиваючі були переповнені позитивними емоціями. Вони щиро дякували представникам ДСНС за проведення таких заходів та запрошували повернутися у найближчому майбутньому. За їх словами, такі акції допомагають дітям дізнаватися про щось нове та реалізовувати набуті знання у повсякденному житті.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області в ...
Наступна новина: Волинь: заводу «Мотор» – 75 ...

КОМЕНТАРІ