Прокуратура Рівненщини бере активну участь у міжнародному співробітництві

Прокуратура Рівненщини бере активну участь у міжнародному співробітництві

17.08.13 10:49 0 913
Упродовж 7 місяців 2013 року прокуратурою Рівненської області забезпечено виконання вимог міжнародних Конвенцій, укладених міжнародно-правових договорів, які ратифіковані Україною та поставлених перед органами прокуратури завдань національним законодавством.

Зокрема, вжито дієвих заходів міжнародного співробітництва та виконано зобов’язання України перед міжнародними інституціями у питаннях екстрадиції, наданні правової допомоги, розслідуванні кримінальних проваджень, що надійшли в порядку кримінального переслідування до правоохоронних органів Рівненської області.

Так, у період вказаного часу розглянуто 18 іноземних запитів, 7 з яких надійшло безпосередньо із Республіки Польща. З числа цих запитів 16 – про виконання процесуальних дій, 1 – про перейняття кримінального переслідування, 1 – про екстрадицію особи. Зокрема, забезпечено виконання клопотання правоохоронних органів Республіки Польща та надано правову допомогу у розслідуванні діяльності організованого злочинного угрупування з проведенням слідчих дій та допитів 297 свідків.

З метою всебічного та об’єктивного розслідування кримінальних проваджень правоохоронними органами області, надано дієву допомогу шляхом скерування відповідних запитів іноземним компетентним органам. До іноземних компетентних установ та Генеральної прокуратури України скеровано 7 запитів про міжнародну правову допомогу та проведення процесуальних дій (6 – про виконання процесуальних дій, 1 доручення про прийом екстрадованої особи).

У 2013 році правоохоронцями області затримано особу, яка розшукувалися компетентними органами іноземних держав за вчинення на території Чехії злочинів у складі злочинної організації. Стосовно вказаної особи органами прокуратури проведено екстрадиційну перевірку та застосовано екстрадиційний арешт з метою видані компетентним органам Чеської республіки для відбуття покарання згідно винесеного вироку.

Крім того, іноземними компетентними органами за розшуковими завданнями правоохоронних органів Рівненщини затримано на території Білорусії, Королівства Іспанії за вчинення злочинів на території України та фактично передано правоохоронцям області 2 особи. Досудове слідство стосовно останніх завершено та кримінальні провадження передані для судового розгляду.

Старший прокурор

прокуратури Рівненської області

з міжнародно-правових доручень

старший радник юстиції

Раїса Приходько
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі квартирні ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ