У Рівненській області розповіли як подолати проблеми Рокитнівщини - влада та міліція за конструктивний діалог з громадою

У Рівненській області розповіли як подолати проблеми Рокитнівщини - влада та міліція за конструктивний діалог з громадою

17.08.13 10:30 0 932
У Рокитному на спільну нараду голови Рівненської ОДА та представників усіх правоохоронних відомств області прийшли більше півтисячі жителів району. Кожен з присутніх мав можливість поспілкуватися із представниками влади, надати свої пропозиції щодо вирішення конкретних проблем та відразу ж почути можливі шляхи їх реалізації.

З готовністю до спілкування

Робочий візит на Рокитнівщину начальника УМВС України в Рівненській області Василя Лазутка розпочався традиційно – з прийому громадян. Скористалися нагодою поспілкуватися з генерал-майором міліції п’ятеро мешканців району. Декого з них турбували питання щодо розслідування кримінальних проваджень, відшкодування збитків, заподіяних зловмисниками і навіть роз’яснення норм чинного законодавства. А от Томашгородський сільський голова Марія Гіс просила вирішити питання щодо протидії незаконному видобутку бурштину сирцю на території сільської ради.

— Я по телевізору бачила, як Ви проводили нараду у селі Жовкині Володимирецького району, — зазначила чиновниця. — Прошу Вас посприяти у вирішенні цього питання і у нас, адже хоча співробітники міліції і постійно затримують нелегальних копачів, проте пошкоджені землі потребують рекультивації. А це чималі кошти.

Вирішення проблем людей — основне завдання влади

Головним питанням, яке виносилося на порядок денний наради при керівництві голови ОДА, була взаємодія органів виконавчої влади з правоохоронними органами щодо забезпечення в районі законності, правопорядку, додержання прав і свобод громадян. Проте, обговорювали різне. В основному людей цікавила протидія незаконній вирубці лісу, несанкціонованому видобутку бурштину-сирцю, нелегальному перетину державного кордону та інші злободенні питання. Відносно новою проблемою для цієї місцевості є розповсюдження наркоманії серед молоді. Лише з початку року співробітники Рокитніського райвідділу міліції викрили вісім подібних фактів та затримали трьох осіб, які збували дурман-зілля.

— я вперше почув, що на Рокитнівщині є випадки в цьому році збуту наркотичних речовин, — зауважив Василь Берташ. — Я відразу ж дав доручення голові Рокитнівської РДА і начальнику місцевої міліції це питання вивчити, поставити на особистий контроль та доповісти мені про результати в першу чергу профілактики і протидії розповсюдження наркотиків. Адже це здоров’я дітей, це життя людей. Я думаю, що і виконавча влада і правоохоронці з цим питанням впораються, – сказав очільник ОДА

У плідній роботі підлеглих переконаний і головний міліціонер області Василь Лазутко.

— Проведення подібних нарад ми запланували у кожному районі Рівненщини, — зауважив генерал-майор міліції. — Щоб люди бачили, що ми не байдужі до їх проблем і готові йти на діалог. Я хочу знати від самих громадян, на що необхідно звернути увагу у першу чергу.

У користь від проведення виїзних засідань говорить і голова Рівненської ОДА Василь Берташ:

— Ми намагаємося вирішувати усі проблеми, які є у територіальних громадах. Є питання, вирішення яких потребує часу. Ми щокварталу проводимо такі спільні наради, залучаючи до них правоохоронні органи, бізнес, територіальні громади. Нарікань не було, бо ми намагаємося попереджувати подібні ситуації. Ми чітко говоримо, що стаття 5 Конституції України твердить, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. І ми це ще раз сказали, що всі чиновники повинні працювати для людей і для розвитку територіальних громад і її території.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ