Митна служба Росії заявляє, що не порушувала міжнародних зобов’язань

Митна служба Росії заявляє, що не порушувала міжнародних зобов’язань

17.08.13 10:43 0 849
Федеральна митна служба (ФМС) Росії, посилюючи контроль за українським експортом, діяла в рамках своєї компетенції й не порушувала жодних міжнародних зобов’язань, заявив глава ФТС Андрій Бельянінов, передає агентство «Прайм». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я вважаю, що ФМС Росії діяла в рамках своєї компетенції, ми не порушували жодних міжнародних зобов’язань. І якщо це завдало незручності і дискомфорт учасникам зовнішньоекономічної діяльності, я приношу свої вибачення, але ми завжди стоятимемо на варті економічних інтересів Росії», – сказав він.

Як приклад він навів затримання у п’ятницю на Ростовській митниці вантажу в 30 тонн м’яса, який виходив з України без супровідних документів. З ним перевозилася і кондитерська продукція.

За повідомленням Федерації роботодавців України, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами з України, після чого українські компанії заявили, що їх поставки на російський ринок фактично заблоковані. ФРУ оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 мільярда доларів.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов раніше заявив, що Київ у понеділок вирішить, чи звертатися до Світової організації торгівлі з приводу проблем із експортом до Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: ...
Наступна новина: У Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ