Росспоживнагляд пошле інспекторів на заводи Roshen

Росспоживнагляд пошле інспекторів на заводи Roshen

17.08.13 10:21 0 1074
Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українська кондитерська продукція компанії Roshen зможе повернутися на ринок Росії після інспекції заводів і проходження процедури допуску. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми обстежимо всі українські заводи, їх чотири або п’ять. Після цього розпочнемо повернення на російський ринок», – сказав Онищенко після переговорів у Москві з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

За словами Онищенка, повернення продукції Roshen відбуватиметься так само, як свого часу було з українським сиром. «Контроль кожної партії і потім допуск у російський цивільний обіг», – заявив керівник Росспоживнагляду.

«Наразі м’яч на боці України», – сказав Онищенко.

Український міністр висловив задоволення перебігом переговорів із головою Росспоживнагляду, сказавши, що вони пройшли «добре».

Наприкінці минулого місяця Росія запровадила заборону на постачання продукції компанії Roshen – одного з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, заявивши, що в ній виявили бензопірен, який має канцерогенні властивості.

Цього тижня прес-служба Федерації роботодавців України повідомила, що Митна служба Росії з 14 серпня внесла до переліку «ризикових» усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарів з України. В уряді Росії заявили, що рішення про зупинення імпорту з України ухвалювала митна служба, а на рівні кабміну жодних рішень не було.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: В Чернівецькій області 20 ...

КОМЕНТАРІ