Одесит попався на шахрайстві з ремонтами

Одесит попався на шахрайстві з ремонтами

17.08.13 21:10 0 3049
Одеські правоохоронці викрили непрацюючого 28-річного одесита, який підозрюється у скоєнні ряду шахрайств.

До Київського райвідділу міліції надійшла заява від 49-річної одеситки про те, що малознайомій чоловік шляхом обману заволодів ії грошима.

Потерпіла розповіла, що вона вирішила відремонтувати дах у себе на дачі. Знайомий порекомендував їй чоловіка, який нібито займається ремонтом квартир та будинків. Жінка зустрілася з будівельником, той оглянув дім та заявив, що за роботу та на матеріали йому необхідно ні багато, ні мало більш ніж 32 тисячі гривень. Довірлива господарка передала гроші та почала чекати на ремонтні роботи. Незабаром двоє невідомих їй чоловіків привезли на дачу обладнання, яке не мало відношення до ремонту даху, однак жінка вирішила, що так було потрібно. Пройшло декілька днів, але ніхто не з’являвся. Господарка стала дзвонити будівельнику, той посилався на занятість, а потім зовсім перестав відповідати на дзвінкі. Жінка звернулась до міліції.

Через деякий час до райвідділу надійшла ще одна аналогічна заява від одесита, який повідомив, що хотів утеплити балкон та найшов чоловіка, що пообіцяв виконати цю роботу. Для придбання будівельних матеріалів потерпілий передав новому знайомому понад 6 тисяч гривень. Після чого історія повторилася – будівельник зник з грошима, навіть не приступивши до ремонту балкона.

Опитавши потерпілих, які добре запам'ятали прикмети зловмисника, правоохоронці з'ясували, що в обох випадках постраждалих одеситів обдурив один і той же чоловік. Завдяки оперативним діям правоохоронців вже через кілька днів підозрюваний був затриманий.

Начальник Київського РВ ОМУ підполковник міліції Владислав Гайваненко розповів, що у відношенні затриманого розпочато кримінальне провадження за ч.1 і ч.2ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяті до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яті років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Підозрюваний визнав провину та хоче погасити матеріальний збиток.

Правоохоронці звертаються до мешканців міста с проханням не довіряти малознайомим своє майно та гроші, ретельно перевіряти інформацію про осіб, яким відкриваєте доступ у своє житло. Якщо запрошуєте людину для виконання будь-яких робіт, вимагайте підписання офіційного договору, щоб в подальшому не стати жертвою шахраїв.

Київський РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери затримали ...
Наступна новина: В Чернігівській області 7 ...

КОМЕНТАРІ