Лави міліції Рівненщини поповнили понад сотня співробітників

Лави міліції Рівненщини поповнили понад сотня співробітників

18.08.13 10:11 0 1104
У п’ятницю, 16 серпня, начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко зустрівся з випускниками вищих навчальних закладів органів внутрішніх справ держави, прибули служити народу Рівненщини. Цьогоріч їх – 108. Керівники галузевих служб управління та наставники поділились досвідом роботи з молодим поколінням та обговорили важливість дотримання дисципліни та законності під час несення служби.

Генерал-майор міліції Василь Лазутко особисто спілкувався з молодими співробітниками. Згодом усі новачки відвідали музей міліції Рівненщини, де директор історичного закладу Олександр Бойко познайомив молодих їх із героїчним минулим колег. Оглянули документальні фотографії, зброю та засоби, з якими працювали міліціонери в минулому. Звичайно ж, порівняли їх із новинками сьогодення.

Незабутнім продовженням зустрічі стала презентація фільму про досягнення у роботі міліції Рівненщини, особливо, кадри про перші успіхи молодих фахівців, випускників минулого року.

Особливу увагу приділили наставництву над молодими фахівцями. Адже за кожним із учорашніх випускників органів внутрішніх справ закріплений досвідченіший колега.

— Професійна діяльність молодих фахівців, у першу чергу, залежить від їхніх наставників та від керівництва міських і районних органів, — зауважив головний міліціонер Рівненщини, — це ж наші діти, яким потрібна допомога не лише на службі, а й у побуті.

Не оминули увагою захід і запрошені гості. Поділитися досвідом з молодими співробітниками прийшов один із найдосвідченіших кадровиків області полковник міліції у відставці Володимир Іванович Панасюк. Напутні слова сказали і начальник управління кадрового забезпечення УМВС Микола Юсковець, начальник управління громадської безпеки УМВС Олексій Лозян та помічник начальника Дубровицького РВ УМВС з кадрового забезпечення Тамара Красько, які не один рік допомагають адаптуватися у лавах правоохоронців молодому поколінню.

Новопризначений психолог спецпідрозділу «Беркут» Тетяна Чмир лише місяць як закінчила вищий навчальний заклад, проте уже знає, що працівникам необхідна моральна і психологічна підтримка. Лейтенант міліції відразу ж відчула допомогу досвідченіших колег у її становленні як професіонала.

— Буденні дні у нас дуже насичені та напружені. Трапляються тяжкі для правоохоронців ситуації, після яких вони потребують діагностики їхнього психічного стану, консультування та простого спілкування. Однак сильні чоловіки самостійно не ідуть по допомогу до тендітної дівчини, – посміхається Тетяна, – тому головним моїм завданням є постійний контроль за стабільністю морального і психічного здоров'я працівників. Дякую і за допомогу керівництву, яке не залишається осторонь проблем молодих співробітників.

— Ми робимо все можливе для того, щоб новачки скоріше адаптувалися, — зазначив Василь Лазутко. — Для кадрового апарату дана вказівка провести зустрічі з батьками. У нас лише один фахівець на даний момент має сім’ю, всі інші мешкають із рідними. Їх підтримка може і має стати вирішальною у становленні молодого спеціаліста.

Наостанок, уже традиційне покладання квітів на чолі з генерал-майором міліції Василем Лазутком до пам’ятника загиблим правоохоронцям, спільне фото для історії та останні поради від наставників. Словом, у добру путь. Оберігати законно, захищати справедливо, творити чесно.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Стартувала ...
Наступна новина: Маріупольська міліція ...

КОМЕНТАРІ