На Запоріжжі міліціонери вилучили більше двох тисяч кущів коноплі

На Запоріжжі міліціонери вилучили більше двох тисяч кущів коноплі

18.08.13 12:22 0 990
Запорізькі міліціонери на території домоволодіння одного із сіл Гуляйпільського району виявили наркоплантацію, яку влаштував на своїй земельній ділянці її 54-річний власник.

В рамках профілактичної операції «Мак-2013» співробітники Гуляйпільського райвідділу ГУМВС України в Запорізькій області разом з працівниками управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС отримали оперативну інформацію про те, що один із жителів району влаштував на земельній ділянці біля свого будинку наркоплантацію. Ця інформація знайшла своє підтвердження.

15 серпня під час санкціонованого обшуку вказаного домоволодіння співробітники міліції виявили та вилучили быльше 2400 кущів наркотичної рослини канабісу, які власник земельної ділянки ретельно приховав у насаджених навколо соняшниках. Неозброєним оком було видно, що чоловік дбайливо доглядав за своїми насадженнями та розраховував зібрати «щедрий врожай». Усі рослини ретельно оброблялися, а земельна ділянка була оснащена крапельним зрощенням.

Окрім того, на горищі міліціонери знайшли та вилучили близько 3 кг висушеного наркотичного засобу того ж виду. Також правоохоронці виявили кімнату із необхідним обладнанням, яка використовувалась для вирощування розсади.

Вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру при ГУМВС. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Такі злочини караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Наразі встановлено, що вилучені наркотичні засоби вирощував та зберігав 54-річний власник домоволодіння. Подальше розслідування покаже весь ланцюжок, причетних до цього кримінального правопорушення, осіб.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ