Житомирщина – однин із кращих регіонів за виробництвом меду і продукції бджільництва у державі

Житомирщина – однин із кращих регіонів за виробництвом меду і продукції бджільництва у державі

19.08.13 08:10 0 981
На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Рижук 16 серпня, спілкуючись із представниками регіональних ЗМІ перед початком урочистостей з нагоди Дня пасічника. «Житомирщина – у трійці кращих регіонів України за виробництвом меду та продукції бджільництва, тоді як наша держава за цим показником визнана світовим лідером», – пояснив очільник області.

Сергій Миколайович зазначив, що влада області ставиться до пасічництва не як до хобі, а як до серйозного ремесла і навіть професії. «На Житомирщині – 6 тисяч пасічників. Відколи ми почали фінансувати цю важливу галузь, медовий потенціал області зріс у півтори рази. При цьому кількість пасічників, які утримують на 20 і більше бджолиних сімей, збільшилася у 2,4 рази», – зазначив посадовець. При цьому Сергій Рижук зауважив, що надалі керівництво області підтримуватиме галузь не лише на етапі виробництва, а й під час реалізації продукції.

Наразі в області на реалізацію настанов Президента щодо забезпечення продовольчої безпеки держави діє комплексна Програма розвитку агропромислового комплексу на період до 2015 року, згідно з якою у 2011-2012 роках на галузь бджолярства спрямовано понад 600 тис. грн. А цьогоріч на підтримку пасічників поліського краю з обласного бюджету вже виділено півмільйона гривень.

На теренах Житомирщини щорічно збільшується кількість пасічників.

Голова обласної ради Йосип Запаловський переконаний, що це і є найкращим свідчення популярності продукції бджільництва. «Минулого року в усіх категоріях господарств області вироблено 6,5 тис. тонн меду, що на 600 тонн більше, ніж у 2011-му році», – повідомив він, відповідаючи на питання журналістів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Баку мітингує опозиція
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ