АТ КТГ буде викуповувати від 2,5 до 3 млрд кубів Кашаганського газу на рік

АТ КТГ буде викуповувати від 2,5 до 3 млрд кубів Кашаганського газу на рік

19.08.13 09:51 0 2294
АСТАНА, 19 серпня - ІА Новини-Казахстан. АТ «КазТрансГаз» у понеділок підписало з підрядними компаніями за угодою про розподіл продукції по Північно-Каспійського проекту договір купівлі-продажу газу, що добувається на Кашаганському родовищі, згідно з яким національний оператор у сфері газу та газопостачання буде набувати від 2,5 до 3 мільярдів кубометрів Кашаганського газу на рік, повідомляє прес-служба АТ КТГ.

«Згідно з умовами підписаного договору, АТ« КазТрансГаз »буде набувати весь обсяг Кашаганського газу, що видобувається на першому етапі до закінчення терміну дії УРП, тобто до 2042 року. Запланований щорічний обсяг поставок Кашаганського газу складе від 2,5 до 3 мільярдів кубічних метрів, що дозволить консолідувати значні обсяги газу для внутрішнього ринку і на експорт », - вказується в поширеній перед підписанням прес-релізі.

Серед підписантів угоди підрядних компаній по УРП «Аджіп Каспіан Сі Б.В.», «КонокоФілліпс Норт Каспіан ЛТД», «ЕксонМобіл Казахстан ІНК», «Інпекс Норт Каспіан СІ, ЛТД», «КМГ Кашаган Б.В.», «Шелл Казахстан Девелопмент Б.В. »,« Тоталь ЕіП Казахстан ».


Поставки товарного газу з Кашагана дозволять консолідувати обсяги казахстанського газу і забезпечити потреби внутрішнього ринку Республіки Казахстан в природному газі. Варто відзначити, що АТ «КазТрансГаз» буде набувати газ по пріоритетному праву держави в рамках угоди про розділ продукції Північно-Каспійського проекту », - сказав у ході церемонії підписання генеральний директор АТ КТГ Серік Султангалієв.

«Враховуючи довгостроковість нашого договору, я сподіваюся, що комерційні умови будуть взаємовигідними для всіх сторін аж до закінчення терміну його дії, а наші спільні зусилля і праці будуть гідно оцінені наступними поколіннями», - додав він.

Родовище Кашаган одне з найбільших і найдорожчих енергетичних проектів у світі за останні 40 років, геологічні запаси нафти Кашагану оцінюються в 4,8 мільярда тонн. Початок експлуатації нафтогазового родовища в казахстанському секторі Каспійського моря розпочнеться восени 2013 року, на початку липня 2013 року на Кашагане були введені в лад основні виробничі об'єкти, включаючи переробний завод «Болашак».

З ростом нафтовидобутку в 2014 році планується експортувати близько 10 мільйонів тонн нафти. На сьогоднішній день учасниками Кашаганського проекту залишаються компанії Eni, Royal Dutch Shell, ExxonMobil, Total і «КазМунайГаз», які володіють рівними частками по 16,81 відсотка, а також компанія ConocoPhillips з 8,4 відсотка і компанія Inpex з 7,55 відсотка.

PS: Впевнені в тому, що інтернет вичерпав свої можливості і не представляє увазі найцікавіші новини Казахстану? Спробуйте подивитися тут і переконатися у зворотньому. Можливо, Ви просто не там шукали, але тепер країна і світові новини відкриються з нового боку і піднесуть найактуальніші моменти, які торкнутися життя, розвитку, пізнання, освіти і багато чого іншого.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Львівщина: Декларування
Наступна новина: Сервісний центр ПриватБанку ...

КОМЕНТАРІ