Львів-Краків веломарафон

Львів-Краків веломарафон

19.08.13 11:37 0 1150
З Нагоди Дня Незалежності України Львівщиною пройде міжнародний веломарафон «Львів-Краків - 2013»

24-25 серпня 2013 р. відбудеться традиційний, шостий за рахунком, міжнародний веломарафон «Львів-Краків - 2013», присвячений 22-ій річниці Незалежності.
В день Незалежності України на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької о 17 годині відбудеться урочиста церемонія відкриття шостого міжнародного веломарафону «Львів-Краків - 2013».
25 серпня 2013 р. учасники одноденного веломарафону о 7 годині ранку стартуватимуть від гуртожитку Львівського училища фізичної культури (м. Львів, вул. Кн. Ольги, 3).
Попередньо в змаганнях планують взяти участь близько 70 учасників, котрі представляють Україну та Польщу, віком від 16 до 70 років. Протяжність веломарафону – 325км.
Маршрут веломарафону на українському боці пролягатиме зі Львова: вул. Кн. Ольги, 3 – вул. В. Великого – вул. Кульпарківська – кільцева дорога до вул. Т. Шевченка – митний перехід Краківець.
Організаторами цьогорічного веломарафону є Львівська обласна федерація велосипедного спорту за активної підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівської міської ради, відділення НОК України у Львівській області, а з польської сторони - Королівська Роверова Академія.
Комісарами гонки є: з українського боку – суддя національної категорії з велоспорту львів’янин Володимир Набойщіков, з польського боку – президент Королівської Роверової Академії Богдан Корашевский.

Довідково.

Історія цього марафону починає свої традиції від 1884 року, коли вперше було зорганізовано такий велосипедний марафон за маршрутом Львів-Краків.
В ті часи марафон проводився щорічно й мав на меті засвідчити, що на тодішніх велосипедах можна долати значні відстані між містами, а велосипед може слугувати доступним і зручним транспортним засобом.
У 1939 році історія цих цікавих традиційних велосипедних перегонів припинилася, але завдяки ініціативи Краківської Королівської Роверової Академії, яку представляє президент Богдан Корашевскі та федерації велоспорту Львівщини, яку очолює майстер спорту Юрій Моравецький, успішно відродилася у 2008 році у вже сучасній Україні та сучасній Польщі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Київраді працівники ...
Наступна новина: Львівщина: РРО (реєстратори ...

КОМЕНТАРІ