Представники ОДА взяли участь в урочистостях з нагоди освячення в м.Київ Патріаршого Собору УГКЦ

Представники ОДА взяли участь в урочистостях з нагоди освячення в м.Київ Патріаршого Собору УГКЦ

19.08.13 13:19 0 1009
Представники Тернопільської обласної державної адміністрації, на запрошення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, взяли участь в урочистостях з нагоди освячення в м.Київ Патріаршого Собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви.

Під час Архієрейської Літургії, які відправив Патріарх Святослав у співслужінні духовенства та в присутності вірян з різних куточків України та світу, було свячено престол храму.

Говорячи про важливість завершення спорудження святині Блаженніший зазначив: «Ми будували його всі разом – цеглинками-пожертвами, що надходили сюди з усього світу… Цей собор збирає всіх синів і дочок Володимирового Хрещення, закликає їх до єдності, до відновлення у вірі, до джерела небесної поживи в духовній пустелі сучасного світу».

На прощу з нагоди освячення собору прибули вірні з усіх континентів світу, різних міст і сіл України. Загалом за попередніми підрахунками прибуло понад 20 тисяч прочан та понад 700 священиків.

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч, який очолив делегацію Тернопільської ОДА, коментуючи подію, відзначив її важливість, наголосивши на тому, що відбулася вона в символічний час – коли Україна відзначає 1025-ліття Хрещення Київської Русі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: Кошти, ...
Наступна новина: Львівщина: на Сколівщині ...

КОМЕНТАРІ