На Львівщині правоохоронці затримали "комп'ютерного генія"

На Львівщині правоохоронці затримали "комп'ютерного генія"

19.08.13 13:51 0 1252
У Дрогобичі 27-річний молодик, маючи базові ґрунтові знання із використання комп’ютерних інформаційних технологій “ хакнув ” шанувальників новинок мобільних телефонів на чималу суму грошей.

За допомогою комп’ютера та світової мережі Інтернет, зареєструвавшись на сайті, що належить товариству з обмеженою відповідальністю, молодий чоловік організував власний аукціон електронної техніки, якої насправді у нього не було.

У серпні 2012 року здібний дурисвіт створив власний обліковий запис, використовуючи свою електронну адресу. Останнього разу комп’ютерний геній перевершив самого себе, вказати власні реєстраційні дані вимагала розумна програма, з якою необхідно було познайомитись, перш ніж зареєструватись на сайті ТзОВ.

Виконавши всі умови та бажання комп’ютерного розуму, інформаційний зломщик став учасником електронного аукціону. На електронній сторінці сайту спритник розмістив неправдиву інформацію щодо продажу мобільних телефонів. Для шанувальників новинок електронного дива зловмисник розмістив новенький “ Samsung Galaxy Note ”. Переможцю конкурсу зі ставкою 3300 гривень необхідно було здійснити переказ коштів по реквізитах пластикової картки. Після перерахування коштів організатор аукціону зобов’язувався переслати мобільний телефон у якості оплати.

Через декілька днів ще один шанувальник мобільних новинок попався у злочинні тенета комп’ютерного шахрая і перерахував на рахунок зловмисника 3100 гривень.

Цей факт дрогобицькі правоохоронці зареєстрували у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрито за ознаками ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Наталія Постойко,

помічник начальника Дрогобицького МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До лікарні волинських ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ