У 2013 році кількість судових справ за участі фахівців Луцької ОДПІ скоротилася на 30 відсотків

У 2013 році кількість судових справ за участі фахівців Луцької ОДПІ скоротилася на 30 відсотків

19.08.13 13:08 0 824
За сім місяців поточного року на розгляді у судах всіх інстанцій перебувало 1407 справ за участі фахівців Луцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Волинській області. Це на 588 справ менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, – проінформували в юридичному відділі Луцької ОДПІ.

«Ми вважаємо тенденцію у зменшенні судових справ цілком закономірною. Підвищення рівня якості позовної роботи та практика досудового вирішення спорів з платниками податків дозволяє врегулювати їх ще на початкових стадіях розгляду», – повідомив в.о. начальника Луцької ОДПІ Віктор Дячук.

З усіх судових справ, розглянутих у 2013 році, на користь Луцької ОДПІ вирішено 399 справ на загальну суму 208,4 мільйона гривень, що на 86,6 мільйона гривень більше порівняно з відповідним періодом 2012 року.

За словами Віктора Михайловича, результативність правової роботи Луцької інспекції Міндоходів пов’язана як з прийняттям Податкового кодексу, що дозволило системно проводити роботу, так і з якісним підвищенням рівня супроводження судових справ.

При цьому керівник зауважив, що зменшення їх кількості, є результатом підвищення правової культури серед платників податків, проведення роз’яснювальної роботи та постійного спілкування фахівців інспекції з представниками бізнесу.

Віктор Дячук запевнив, що така робота дозволить забезпечити не лише повноцінне та своєчасне наповнення бюджетів всіх рівнів, а й сприяє створенню сприятливих умов для платників податків.

Довідково: На користь платників податків в поточному році вирішено 266 справ.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Лондоні затримали ...
Наступна новина: Тернополянин Віктор Петров ...

КОМЕНТАРІ