В Одесі наряд ДСО затримав авторозбійників, які спокусилися на чужу

В Одесі наряд ДСО затримав авторозбійників, які спокусилися на чужу "копійку"

19.08.13 16:38 0 890
Двоє міліціонерів, які несли службу у складі наряду групи затримання Державної служби охорони, завдяки пильному перехожому та своїй професійній інтуїції «по гарячих слідах» розкрили розбій.

Близько восьмої години вечора на спецлінію «102» зателефонував невідомий чоловік, який розповів, що до нього підбіг схвильований незнайомець і попросив негайно викликати міліцію, адже його, мовляв, переслідують двоє зловмисників.

Черговий райвідділу міліції негайно направив за вказаною адресою працівників Держслужби охорони. Там правоохоронців очікував той самий випадковий перехожий. Він і описав підозрілих осіб, від яких тікав парубок.

Записавши прикмети невідомих, міліціонери вирішили оглянути прилеглі двори, сподіваючись, що підозрювані далеко не втекли. Вже в сусідньому дворі правоохоронці виявили схожих за прикметами молодиків, які розпивали спиртні напої. Як розповідає старший наряду групи затримання старший сержант Юрій Гриб, на прохання міліціонерів охорони пред’явити документи невідомі відреагували неадекватно – почали кричати, погрожувати міліціонерам фізичною розправою.

Правоохоронцям довелося застосувати прийоми рукопашного бою, аби вгамувати неадекватних молодиків. Тільки після того, як надягли на них кайданки, вони дещо вгамувались.

Під час поверхневого огляду в одного з затриманих правоохоронці виявили документи на автівку, паспорт громадянина України, права та мобільний телефон, які йому не належали. Вказаний в документах автомобіль ВАЗ 2101 (званий у народі «копійка») був припаркований неподалік. На питання правоохоронців, чий це автомобіль, молодики зухвало відповіли, що авто належить їх товаришу. Інтуїція підказала правоохоронцям, що документи та автомобіль викрадені. Так воно згодом і виявилося.

– Знайшовши в документах телефон матері господаря автомобіля та зателефонувавши їй, стало відомо, що двоє невідомих побили її сина, а також забрали в нього автомобіль та документи, – розповідає старший сержант Юрій Гриб. – Почувши, що кривдників затримали та знайшли їх автівку, господар авто разом з батьками негайно прибув до відділення міліції.

Вже у відділенні міліції було встановлено, що 18-річний одесит разом з 26-річним товаришем вчинили розбій.

Як виявилось, 19-річний потерпілий став жертвою неадекватних розбійників. За день до інциденту молодий чоловік вирішив підзаробити перевізником. Його попутниками виявились двоє молодиків, які їхали в Комінтерново. Запропонувавши досить чималу суму, хлопці всілись в авто. Але по прибуттю на місце вони не тільки не заплатили, а ще й побили водія, забрали всі його документи та телефони.

Аби пограбований не звернувся в міліцію, зловмисники вирішили возити його із собою, таким чином утримуючи його заручником. На щастя, юнакові вдалось втекти, він навіть не встиг звернутись до міліції, адже на момент, коли зателефонували його матері держохоронці, він щойно дістався додому. За затримання кривдників, повернення їх майна та за професіоналізм сім я потерпілого висловила щиру подяку міліціонерам охорони.

Наразі з’ясовуються всі обставини справи для прийняття відповідного процесуального рішення щодо затриманих. За скоєння такого роду злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років згідно зі ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

УДСО при ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Із пошти Міністра
Наступна новина: Єгипет: на Синаї вбили 24 ...

КОМЕНТАРІ