Переплата з податку на прибуток може бути зарахована в аванси

Переплата з податку на прибуток може бути зарахована в аванси

19.08.13 19:24 0 940
Джерелами самостійної сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що виникли внаслідок надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів ( п.87.1 ст. 87 Податкового кодексу).
Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань встановлено ст. 43 Податкового кодексу.
Обов'язковою умовою для повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань або зарахування їх на погашення грошового зобов’язання (податкового боргу) з інших платежів є подання платником податку заяви в довільній формі.
Варто нагадати, що для сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток для відповідних платників наказом Міністерства фінансів України від 17.01.2013 р. № 19 виділено спеціальні коди бюджетної класифікації. Тому в заяві, що подається до територіального органу Міндоходів України, платнику податку необхідно зазначити код бюджетної класифікації з податку, на якому є переплата, та код бюджетної класифікації, в рахунок якого така переплата спрямовується.
Отже, зарахування надміру сплачених грошових зобов'язань з податку на прибуток у рахунок сплати щомісячних авансових внесків можна здійснити на підставі відповідної заяви про таке зарахування, яка подається до територіального органу Міндоходів України за місцем реєстрації платника податку.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ