Історія американської групи Slipknot

Історія американської групи Slipknot

19.08.13 17:40 0 2545
Американська група Slipknot була утворена в місті Де Мойнс (штат Айова) в 1995 р., коли барабанщик Шон Креан, бас-гітарист Пол Грей вирішили об'єднати свої творчі зусилля в колективі під назвою The Pale Ones. Початковий склад був фактично сформований з друзів, разом відвідували місцеві концерти - до Грею і Креану приєдналися вокаліст Андерс Колсефні і гітаристи Донні Стилі Джош Брейнард. Вже незабаром на репетицію Грей привів ще одного барабанщика - Джої Джордісон, і тоді ж виникла ідея використання безлічі барабанних ефектів. У результаті за барабани в групі сіл Джордісон, а Креан взявся за перкусію - його прикладу послідував і Колсефні, поєднуючи перкусію і вокал. Вже в грудні 1995 року групи відіграла свій перший концерт, правда вже як Meld. Пізніше за пропозицією Джордісон музиканти змінили ім'я на Slipknot - за назвою своєї пісні. Тоді ж група на власні кошти приступила до запису свого першого демо-альбому, але Стил покинув групу, оскільки порахував, що його релігійні погляди йдуть врозріз з творчістю. Йому на заміну прийшов Крейг Джонс - він же додав до запис безліч електронних семплів, однак, оскільки було потрібно використовувати їх і на концертах, Джонс став семплером, а на гітару взяли якогось Міка Томпсона. У підсумку дебютний демо-диск Mate. Feed. Kill. Repeat. вийшов у жовтні 1996.

Спочатку альбом поширювали самі музиканти, поки на початку 1997 р. його дистрибуцією не зайняли лейбл Ismist. Однак інтерес був слабкий, і група знову відправляється в студію для створення принципово нового матеріалу. Тоді ж виникає ідея мелодійних експериментів з вокалом - Колсефні не міг з цим впоратися, тому в групу запросили вокаліста місцевої групи Stone Sour Корі Тейлора, а Колсефні став відповідати за перкусію і бек-вокал. У перервах між записами група продовжувала виступати. Тоді ж виникла ідея про абонента, іміджі групи - музиканти одягли однакові комбінезони, особи приховали під різними масками, а замість імен взяли номеру. Тейлор згодом заявив, що це дозволило всім зосередитися на самій музиці, інші учасники Slipknot вважали, що такий імідж зробив можливим тримати особисте життя таємно від публіки. Змінилася і поведінка музикантів на сцені - вони просто шаленіли і навіть билися на радість фанатів. На одному з концертів у вересні 1997 р. Колсефні заявив про свій відхід. Новим перкусіоністом і бек-вокалістом став Грег Уелтс.

На початку 1998 р. Slipknot завершили створення 5-пісенного міні-альбому, який почали активно розсилати по лейблам, що викликало досить непоганий інтерес. На одну з репетицій колективу приїхав продюсер Росс Робінсон, який зголосився допомагати в запису повноцінного альбому. Трохи пізніше до складу увійшов дев'ятий учасник - ді-джей Сід Вілсон. Влітку 1998 р. Slipknot підписали контракт з лейблом Roadrunner Records і отримали півмільйона доларів на запис, незадовго до того звільнивши Уелтса. Новим учасником команди став Кріс Фен альбому відбувалася в Малібу (штат Каліфорнія), куди музиканти і вирушили у вересні 1998 р. На різдвяні канікули Slipknot повернулися у Де Мойнс, тоді ж гітарист Брейнард заявив про свій відхід через особисті розбіжності. До складу увійшов ще один музикант Stone Sour Джим Рут (Jim Root), і оновлена ​​група повернулася в Малібу, щоб завершити роботу над однойменним диском, який вийшов у червні 1999 р. Оскільки сам запис завершилася ще в перші місяці 1999 р., це дозволило групі випустити пару синглів і відправитися у свій перший тур у складі Ozzfest, і кількість шанувальників зросла ще до виходу альбому. Slipknot продовжили виступи протягом 1999 і 2000 рр.., А диск на початку 2000 р. отримав «платину» - фактично це була перша подібна нагорода і для самого лейблу Roadrunner.

Інтерес до творчості Slipknot з боку шанувальників був високим, і музиканти на початку 2001 р. відправилися в студію в Лос-Анджелесі для запису свого нового альбому. Незважаючи на неабияк натягнуті відносини між учасниками групи, викликані довгими гастролями і контрактними зобов'язаннями, альбом, що отримав назву Iowa, був записаний вже до кінця лютого і випущений в кінці серпня того ж року. Його передували три сингли «The Heretic Anthem», «Left Behind» і «My Plague» - останній увійшов в саундтрек до фільму «Обитель Зла», а в 2002 р. Slipknot вперше з'явилися у фільмі «Роллербол». Популярність групи росла неймовірними темпами - квитки скуповувалися блискавично, а величезні стадіони і концертні зали були забиті повністю, а сам альбом піднявся до 3-го рядка хіт-параду Billboard. Проте, конфлікти всередині колективу зробили неможливою подальшу спільну роботу, тому в середини 2002 р. діяльність Slipknot була припинена, а самі музиканти зайнялися своїми сторонніми проектами. Тейлор і Рут відтворили Stone Sour, Джордісон зібрав групу Murderdolls, де став гітаристом, Креан заснував колектив To My Surprise, а Вілсон почав сольну кар'єру ді-джея. У листопаді 2002 р. вийшов DVD Disasterpieces.

У цей час почалися проблеми групи та громадськості, яка звинувачувала їх у пропаганді насильства - в т.ч. через свої агресивні виступи, повні бійок, вогню та піротехніки. Зокрема в 2003 р. двоє молодих вбивць заявили, що на злочин їх штовхнув текст пісні «Disasterpiece», а в 2006 р. витяги з тексту «Surfacing» були знайдені на місці розграбованій могили. Тим не менш, Slipknot заперечували, що вони дійсно провокували людей на такі вчинки. Тоді ж почалися тертя з групою Mushroomhead, у яких Slipknot нібито вкрали імідж (комбінезони та маски) - ті в свою чергу заявили, що, незважаючи на зовнішню схожість, даний факт був простим збігом, оскільки команди розпочали свій підйом одночасно, але довгий час не мали один про одного поняття.

Через рік музиканти все ж таки зібралися разом для запису свого третього альбому з продюсером Ріком Рубіном. Робота була закінчена на початку 2004 р, а сам диск - Vol. 3: (The Subliminal Verses) - вийшов у травні і відразу ж потрапив на другу сходинку хіт-параду Billboard. Самі Slipknot тим часом уже поїхали на гастролі, підсумком яких став випущений в листопаді 2005 р. перший концертний альбом 9.0: Live. Самі гастролі закінчилися приблизно тоді ж, і група знову пішла в небуття.

У 2005 р. Грей, Джордісон, Рут і Тейлор прийняли участь в проекті Roadrunner United: The All-Star Sessions, а в грудні група випустила свій третій DVD Voliminal: Inside The Nine. Після чергового розпуску Тейлор і Рут відновили роботу зі Stone Sour, Джордісон став туровим барабанщиком для декількох груп (в т.ч. він відіграв пару виступі з Metallica), Креан заснував Dirty Little Rabbits, а Вілсон повернувся до сольної кар'єри.

Slipknot возз'єдналися для роботи над своїм четвертим альбомом в кінці 2007 р., а процес запису з продюсером Дейвом Фортманом (Dave Fortman) розпочався в лютому 2008 р. і тривав до червня. Сам альбом, озаглавлений All Hope Is Gone, вийшов у серпні і дебютував відразу на першій сходинці хіт-параду Billboard. У вересні, до 10-річчя виходу дебютного альбому, Slipknot випустили його доповнене бонусами перевидання, а потім відправилися в турне, що завершилося в кінці жовтня 2009 р. Група знову призупинила діяльність, а музиканти повернулися до своїх проектів: Тейлор, крім Stone Sour, куди він знову повернувся з Рутом, заснував Junk Beer Kidnap Band; Креан зосередився на Dirty Little Rabbits; Джордісон повернувся до Murderdolls і став барабанщиком Роба Зомбі (Rob Zombie); Фен став бас-гітаристом в металкор-групі Will Haven; Вілсон заснував групу Sid.

У 2010 р. Грей планував зібрати супергрупу Hail!, Проте 24 травня він був знайдений мертвим у готелі міста Ербандейл - офіційною причиною смерті стало передозування морфіну і фентанілу. Наступного дня решта 8 учасників Slipknot зібралися на прес-конференції з приводу смерті бас-гітариста, де висловили свої почуття і думки, а також слова підтримки на адресу сім'ї Грея. На думку музикантів, майбутнє колективу опинилося під великим питанням, хоча Джордісон заявив, що «у них є деякий матеріал у розробці». За словами Тейлора, Грей напевно хотів би, щоб вони продовжили свою справу. В результаті Slipknot на короткий час возз'єдналися для ряду виступів на крупнихрок фестивалях (Sonisphere, Graspop Metal Meeting, Rock In Rio), а також для двох аншлагових концертів у Росії. Місце Грея зайняв колишній учасник Slipknot Донні Стіл. Також було заявлено, що група запише ще один альбом. Тейлор тоді ж заявив, що не впевнений, чи хоче він і далі співпрацювати з групою, на що Джордісон відповів, що «Slipknot продовжить роботу, з Тейлором або без нього».

Дивіться уривок Американського шоу нової группы барабанщика SLIPKNOT Джоуї Джордісона.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ