Позначку ідентифікаційного коду в паспорт внесли більше тисячі чернівчан

Позначку ідентифікаційного коду в паспорт внесли більше тисячі чернівчан

19.08.13 18:22 0 1314
З початку року в Центрі обслуговування платників податків міської податкової чернівчанам було видано 5357 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, що на 569 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Власниками карток стали переважно учні, які готувалися до зовнішнього незалежного оцінювання, до вступу в вищі навчальні заклади; ті, хто отримали спадщину, призові винагороди за участь у олімпіадах; діти - сироти, над якими здійснюється опікунство та у разі виїзду за кордон.

Якщо дитина, яка не досягла 16-річного віку або є неповнолітньою і ще не має паспорта, не може самостійно отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. В інтересах дитини це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно пред'явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, видається протягом п'яти робочих днів з дня звернення фізичної особи або її уповноваженої особи до територіального органу Міндоходів за місцем проживання. У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податку.

Облік громадян, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера та надали до органу державної податкової служби Повідомлення за формою № 1П ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім'ям, по батькові та серією і номером паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Протягом семи місяців цього року від реєстраційних номерів облікових карток платників податків відмовились 194 жителі обласного центру, що на 24 громадянина більше аналогічного періоду минулого року.

Останім часом дедалі більше чернівчан звертається з метою повторного отримання карток через їх втрату чи псування.

Нагадуємо, що відповідно п.70.10 статті 70 Податкового кодексу України на прохання фізичної особи до його паспорту (сьома, восьма або дев'ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру. Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному Реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.

Цьогоріч такою можливістю вже скористалось 1028 чернівчан, тоді як протягом 2012 року бажаючих внести відмітку про реєстраційний номер до паспорта було лише 37.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ