Володимир Олійник: Депутати забули, що не можуть замінити право територіальної громади на висловлення власної точки зору

Володимир Олійник: Депутати забули, що не можуть замінити право територіальної громади на висловлення власної точки зору

19.08.13 20:51 0 1188
Народний депутат України Володимир Олійник (ПР) сподівається, що затримання більш як на місяць виділення Київрадою коштів на готовність інфраструктури столиці до зими не зірве термінів її підготовки. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ, коментуючи перебіг сесії Київради, яка відбулася у понеділок, 19 серпня.
Депутат переконаний, що сесія пройшла в рамках регламенту і є абсолютно легітимною.
«Якщо є депутати, і в них є повноваження : вони можуть збиратися в комісіях і можуть приймати громадян – то вони можуть і проводити сесію. Коли сесія може бути нелегітимною? – тоді, коли нема кворуму!», - вважає депутат.
Він також зазначив, що відповідно до низки законів повноваження ради завершуються в той день, коли проходить перша сесія новообраної ради, і повноваження депутатів завершуються в перший день, коли новообрані депутати вже почали роботу першої сесії.
Він також нагадав, що на сесії були ухвалені важливі для Києва рішення щодо фінансування муніципальних надбавок для бюджетників за рахунок перевиконання бюджету в сумі 98 мл. грн, - а це додатково від 200 до 500 грн щомісячно для медиків, вчителів, працівників сфери культури і спорту. А також рішення щодо фінансування розвитку інфраструктури столиці – будівництва метрополітену, мостів, благоустрою Києва та підготовки його до зими, зокрема 12 млн грн було виділено для придбання снігоприбиральної техніки.

Він додав, що через те, що сесія Київради 11 липня була зірвана, бюджетники отримають кошти аж у вересні, а не в серпні, як планувалося. Він також висловив сподівання, що затримання з виділенням коштів не зірве термінів підготовки міста до зими.
«Коли там говорять ті, хто має статус депутата, – по 17 тис. грн.. що, мовляв, там подачки дають, та дав би бог, щоб кожен місяць так подавали всім!», - зазначив Олійник.
При цьому він розкритикував дії депутатів від опозиції, які, за його словами, нецивілізованими, абсолютно неєвропейськими методами намагалися перешкодити проведенню сесії .

«Вони вважають, що кияни якось недоросли…вони поводирі, вони бачать дальше, краще і вони пропонують нецивілізовані форми боротьби», - сказав парламентар і додав: «Депутати забули, що вони не можуть замінити право територіальної громади на висловлення своєї точки зору».
Він підсумував, що завдяки представникам профспілок освітянам, працівникам медицини і культури вдалося відкрити і провести засідання сесії Київради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ