Чернівці: Стан здоров’я ветеранів війни під контролем лікарів первинної ланки

Чернівці: Стан здоров’я ветеранів війни під контролем лікарів первинної ланки

20.08.13 08:12 0 879
За інформацією головного спеціаліста управління охорони здоров’я Галини Бовкун ветерани війни спостерігаються та отримують амбулаторне лікування в поліклінічній мережі міста.

За територіальним принципом інваліди та ветерани війни звертаються за медичною допомогою та отримують медичні пільги в комунальних медичних установах – “Міська поліклініка №1″, “Міська поліклініка №2″, “Міська поліклініка № 3″, “Міська лікарня № 4″, “Центр ПМСД “Роша” та Обласний госпіталь інвалідів війни, поліклінічне відділення якого здійснює диспансерне спостереження за інвалідами війни та проводить консультативний прийом інших категорій ветерані війни.

Згідно з чинним законодавством, зауважує головний спеціаліст, інвалідам війни та прирівняним до них особам крім загальних пільг, надаються і пільги щодо отримання медичної допомоги, зокрема: безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів для амбулаторного лікування; позачергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів), безоплатне позачергове забезпечення санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад; позачергове обслуговування амбулаторно-поліклінічними закладами, аптеками, а також позачергова госпіталізація; щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів.

Загальна кількість ветеранів війни, які отримують медичні послуги в місті складає близько 7000 осіб, серед них 1064 інвалідів війни, 1103 – учасників бойових дій,3585 – учасників війни,1131 – осіб, прирівняних по пільгам. Першу групу інвалідності серед інвалідів війни мають 24% даної категорії хворих.

З метою контролю за змінами у стані здоров’я ветеранів війни в порівнянні з попереднім періодом; за повнотою та якістю попереднього динамічного спостереження; виявлення наявної патології; відбору хворих для проведення планового лікування та реабілітації; надання рекомендації хворим щодо проведення необхідних оздоровчих заходів дільнична мережа міста проводить щорічні профілактичні огляди ветеранів війни, повідомляє Галина Бовкун.

Станом на 1 серпня поточного року щорічним профілактичним оглядом охоплно 96% учасників бойових дій, 89% учасників війни та 83% осіб, прирівнених за пільгами. Санаторно-курортно оздоровлено 213 ветеранів війни. За рахунок міського бюджету за 7 місяців 2013 року оплачено за придбання ліків за пільговими рецептами ветеранам війни 95,5 тис. грн., закуплено 21 слуховий апарат на загальну суму 16,5 тис грн. В усіх поліклініках міста ЛОР лікарями створені та ведуться реєстри хворих ветеранів війни, що потребують слухові апарати, із зазначенням типу слухового апарату.

- Більшість ветеранів – це люди похилого та старечого віку,зауважує головний спеціаліст, – часто одинокі, які потребують повної соціальної підтримки. Успіх нашого лікування цілком залежить від чуйного та уважного ставлення до цих пацієнтів.

Міське управління охорони здоров’я

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі пам'ять ...

КОМЕНТАРІ