У Волинській області підприємця покарано за грубі порушення законодавства про працю

У Волинській області підприємця покарано за грубі порушення законодавства про працю

20.08.13 08:07 0 860
Прокуратурою Луцького району із залученням спеціалістів Територіальної Державної інспекції праці у Волинській області проведено перевірку дотримання в районі трудового законодавства.

Встановлено, що один із місцевих фізичних осіб-підприємців з початку 2010 до квітня 2013 року використовував працю п’яти найманих працівників без укладання трудових договорів та внесення записів до трудових книжок.

Заробітну плату роботодавець виплачував "у конвертах", ухиляючись таким чином від сплати необхідних податків та єдиного соціального внеску у Пенсійний Фонд України.

Своїми діями підприємець грубо порушував інтереси та конституційні права працівників на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у випадку хвороби, повної або часткової втрати працездатності.

Відомості про грубе порушення роботодавцем законодавства про працю прокуратурою Луцького району було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Підприємцю було оголошено про підозру. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо нього направлено до Луцького міськрайонного суду.

Вироком суду підприємцю призначено покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Вирок набрав законної сили. Трудові права працівників поновлено.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Боротися з контрабандою ...
Наступна новина: На Тернопіллі особливості ...

КОМЕНТАРІ