Засуджено посадовців митного поста

Засуджено посадовців митного поста "Луцьк"

20.08.13 08:40 0 902
Вироком Луцького міського суду, який уже набув законної сили, засуджено колишніх посадовців митного поста "Луцьк" Ягодинської митниці: старшого інспектора сектору митного оформлення № 1, начальника цього сектору та заступника начальника митного поста.

Нагадаємо, що посадовці обвинувачувалися у тому, що з серпня по листопад 2011 року вони, діючи за попередньою змовою, неодноразово вимагали та одержали від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та представників декларантів хабарі за безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів.

Загальна сума одержаних митниками хабарів – 34 тис. грн.

Посадовці розкаялись та повністю визнали вину у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень.

Згідно з вироком суду, заступнику начальника митного поста призначено покарання у виді штрафу в сумі 17 тис. грн. з конфіскацією майна, а начальнику сектору митного оформлення – покарання у виді штрафу в сумі 68 тис. грн. з конфіскацією майна. Старшого ж інспектора цього сектору засуджено до 5 років позбавлення волі зі встановленням однорічного випробувального терміну.

Усіх трьох екс-посадовців митниці позбавлено спеціальних звань та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.

Усього цьогоріч на Волині за вчинення корупційних правопорушень до відповідальності притягнуто 5 посадовців митниці.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі розпочали ...

КОМЕНТАРІ