На Львівщині вшанували пам’ять загиблих під Задвір’ям

На Львівщині вшанували пам’ять загиблих під Задвір’ям

20.08.13 08:12 0 843
18 серпня заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль взяв участь в урочистих заходах з нагоди 93-ї річниці битви під Задвір’ям.

Урочистості відбулись біля військових поховань полеглих добровольців, які загинули 17 серпня 1920 року в бою проти радянської кінної армії Будьонного поблизу с. Задвір’я.

Зазначимо, захід щорічно організовує Польське Товариство Військових Поховань за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща у Львові.

« Україна і Польща – це вільні, самодостатні європейські держави. Нас єднає спільна пам’ять, відданість ідеалам свободи, миру і демократії. Нас єднає віра у наше спільне європейське майбутнє», – сказав у вітальному слові Вадим Гураль. – «Переконаний, що Польща й Україна добре вивчили уроки минулого, зробили із них правильні висновки».

Також Вадим Гураль наголосив, що необхідно докласти максимум зусиль, аби імена захисників під Задвір’ям і тисячі інших борців за волю і незалежність як України, так і Речі Посполитої, назавжди були викарбуваними золотими літерами у нашій історії.

Учасники урочистостей взяли участь у Службі Божій за душі загиблих та здійснили покладання квітів до пам’ятника загиблим у с. Задвір’я.

Додатково зазначимо, що 17 серпня 1920 року біля с. Задвір’я відбувся героїчний бій 300 добровольців, здебільшого львівської молоді та студентів з радянською кінною армією С.Будьонного. Всі оборонці загинули, проте їхній вчинок мав безпосередній вплив на подальший хід наступу С.Будьонного. За кілька днів похід армії Будьонного зупинили загони армії УНР та польської армії під командуванням полковника Марка Безручка.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ