У Львівській області кожного дня рятувальники ліквідовують пожежі у екосистемах

У Львівській області кожного дня рятувальники ліквідовують пожежі у екосистемах

20.08.13 08:01 0 823
Упродовж вихідних підрозділи ДСНС Львівщини здійснили 13 виїздів для гасіння сухої трави та 5 виїздів для ліквідації торф’яних пожеж. Зокрема повідомлення про загорання сухої трави надходили з Миколаївського, Радехівського, Буського, Яворівського, Бродівського, Жовківського, Городоцького, Сколівського районів та міста Львова. Внаслідок горіння сухостою знищено територію площею 13 385 кв.м. Рятувальникам вдалося загасити торф’яні пожежі на площі 805 кв. м.

Такі факти загорянь викликають неабияку стурбованість у Головному управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини. Згідно статистичних даних, найпоширенішою причиною пожеж у екосистемах під час літнього періоду є людський фактор. Адже населення у період вихідних днів часто проводить своє дозвілля на природі, у міських парках чи лісопаркових зонах. Такі пожежі є надзвичайно небезпечними та шкідливими не лише для людини, але й для довкілля.

Вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, але й насіння і коріння живих рослин, пошкоджуються нижні частини дерев і кущів. Крім того, не можна забувати про небезпеку перекидання полум’я на більші території чи житлові будівлі, що створює додатковий ризик для населення і збільшує ймовірність набуття стихією більш масштабного характеру.

Начальник ГУ ДСНС Львівщини Сергій Дмитровський наголошує на дотриманні вимог Правил пожежної безпеки під час виїзду на природу: «Незважаючи на спеціально обладнані місця для відпочинку, громадяни часто обирають й інші ділянки для відпочинку. Тож необхідно дотримуватися елементарних вимог безпеки для недопущення пожеж. У першу чергу, не варто розводити багаття, якщо в цьому немає гострої потреби! Не можна робити цього на торф’яних ґрунтах і у хвойному молодняку, біля сільгоспугідь. Якщо все-таки є необхідність розведення вогнища, слід суворо дотримуватись вимог Правил пожежної безпеки, а саме: навколо вогнища повинна бути обкопана ділянка діаметром не менше одного метра, а саме вогнище повинно знаходитися на відстані не менше 10-ти метрів від найближчих дерев і кущів; ні в якому разі не можна залишати вогнище без нагляду і після його використання обов’язково залити водою або присипати землею».

За розведення багаття у не відведених для цього місцях чи нанесення шкоди довкіллю передбачається адміністративна відповідальність..

Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини застерігає мешканців бути свідомими під час відпочинку на природі. Пам’ятайте, що з одного дерева можна зробити мільйон сірників, а один сірник – може знищити мільйон дерев!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ