Ірина Сех: "На вістрях наших мечів мають бути наша пам'ять та наш чин"

Ірина Сех: "На вістрях наших мечів мають бути наша пам'ять та наш чин"

20.08.13 10:24 0 1203
18 серпня 2013 року в селі Підгірці, що на Бродівщині, біля старовинного замку відбувся V всеукраїнський фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв", присвячений пам'яті командира місцевої сотні УПА Григорія Котельницького на псевдо "Шугай" та усім патріотам, які боролися і віддали своє життя за самостійну соборну українську державу. Учасників фестивалю привітала народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ірина Сех.

"На вістрях наших мечів і завтра має бути наша віра, наша історія, наша батьківська хата, наша українська пісня. Та пісня, за яку 1932 року було розстріляно кобзарів, бо вони ходили від села до села, від містечка до міста і піснею розповідали людям про героїчну боротьбу українського народу", – наголосила, відкриваючи фестиваль, Ірина Сех. Свободівка нагадала, як нещодавно у Верховні Раді України під час розгляду постанови про святкування ювілею американської співачки українського походження Квітки Цісик провладна більшість із фракції "регіонів" та комуністів не голосувала за те, щоби відсвяткувати ювілей цієї видатної співачки на всеукраїнському рівні. Тому, за її словами, на вістрях наших мечів має бути наша пам'ять та наш чин: "Ми, українці, сильна, могутня, багата та ідейна нація і ми обов'язково переможемо!".

Концертну програму фестивалю розпочав поет-пісняр, композитор, патріот, депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Теодор Кукуруза. У концертній програмі також взяли участь солісти Львівської національної опери Роман Ковальчук та Юрій Трицецький, солістка Львівської оперної студії Оксана Нагай, дует "Ріка життя", учасниця телепроєкту "Шоу №1", лавреат багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Ярина Романів та лавреат всеукраїнських пісенних конкурсів Ярина Шуст.

Окрім цього, на фестиваль з привітанням завітали лавреати обласних та міжнародних конкурсів, учасники телепрограм "Фольк-мюзікл", народний фольклорний ансамбль "Криниченька" під керівництвом Наталії Ковальчук, місцеві артисти-аматори та колективи, зокрема студентка Львівського державного училища культури і мистецтв Пюрко Анастасія, лавреат дитячого вокального фестивалю "Струни серця" Дарина Безкоровайна, Юлія та Анастасія Когут, Анна Щирба, Назар Іваськів, Дарина Тишко, народний жіночий хор "Горлиця" та духовий оркестр "Галицькі дударі". Гості фестивалю стали учасниками унікального дійства, поринувши у світ театру разом з акторами аматорського театру "Можу" у виставі "Присуд". Приємним подарунком для учасників фестивалю став виступ гурту "Дзвони", відомого своєю музичною діяльністю не лише в Україні, а й за кордоном.

Під час заходу місцеві господині частували гостей фірмовими стравами – паляницями з маком, пампушками та чаєм на підгорецьких травах. Партнером фестивалю був Національний природний парк "Північне Поділля". Його працівники організували майстер-класи із гончарства та бісероплетіння.

Вже п'ятий рік поспіль фестиваль духовно-патріотичної пісні "Стежками героїв" у Підгірцях традиційно проходить під гаслом "Геть тютюн та алкоголь з українських міст та сіл!". Організаторами фестивалю є Львівська обласна рада, Бродівська районна рада, Бродівська районна організація ВО "Свобода", Підгорецька сільська рада, молодіжна громадська організація "Сокіл". Захід відбувся за сприяння та підтримки народного депутата України Ірини Сех.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ